in

POREČ: Dobitnica Profuture Jasenka Korlević otvorila izložbu „Unutarnje putovanje“

Foto POU Poreč

Sezona izložbi u Maloj galeriji u Pučkom otvorenom učilištu Poreč otvorena je ovog tjedna samostalnom izložbom slika Porečanke Jasenke Korlević naziva Unutarnje putovanje. Korlević je izložbu osvojila kao nagradu za najbolje ocijenjene radove po odabiru žirija na 16. Profuturi.

jasenka korlević izložba
Foto POU Poreč

Mala galerija 23.5. – 14.6.2024., od ponedjeljka do subote: 10 – 12 i 19 – 21, nedjeljom: 17 – 21, praznikom zatvoreno.

Korlević o svojim radovima piše: „Preko konkretnog, realnog, vanjskog motiva dolazim u kontakt sa sobom, izražavam svoj unutarnji svijet, svijet emocija jer profesionalno se i bavim unutarnjim, duševnim svijetom pojedinca.  Emocije i njihovo razumijevanje suočavanje sa sobom, posebno vlastitim ranjivostima preduvjet su povezivanja samih sa sobom, a onda i sa drugima na jedan dublji, potpuniji, autentičan način. 

Motivi koje često koristim u svojim likovnim radovima jesu priroda, masline, kamenolomi, solane, more, volovi, bikovi, koze, ptice… koje onda ovisno o mome emocionalnom stanju i likovno istražujem, izražavam, interpretiram.

jasenka korlević učilište izložba
Foto POU Poreč

Životopis

Jasenka Korlević, 49 g, udata, majka triju kćeri, mag.oec.,  savjetodavna terapeutkinja, psihodramska psihoterapeutkinja, nositeljica europskog psihoterapijskog certifikata, ECP i certificirani trener iz područja TRE-a (Tension and Trauma Release Exercises – vježbe otpuštanja napetosti i trauma).  U okviru svoga obrta za savjetovanje i psihoterapiju radi s pojedincima, parovima i grupama s problemima u odnosima, komunikaciji, s osobama koje se susreću s izazovima roditeljstva; radi s osobama koje se susreću s anksioznošću i depresijom, niskim samopouzdanjem i samopoštovanjem, s PTSP-om, životnim krizama i gubicima. Posljednjih deset godina profilira se u radu s bolestima ovisnosti o alkoholu pri Klubu liječenih alkoholičara Poreč. Član je Hrvatske komore psihoterapeuta (HKPT), Centra za psihodramu Zagreb i Europske asocijacije za psihoterapiju (EAP). U slobodno vrijeme bavi se slikanjem, trenira pilates i voli hodati.

Dobitnica više nagrada na manifestacijama ex-tempore, kao i sudionik mnogobrojnih zajedničkih izložbi slikara diljem Istre. Imala je nekoliko samostalnih izložbi. Članica je Likovne udruge Poreč i Likovne udruge atelier Agata Novigrad. Živi, radi i stvara u Poreču.

Nagrade i priznanja

2006. g. Ex tempore Krasica – otkupna nagrada
2007. g. Uliks Pula – I. nagrada žirija
2008. g. Istrart Buje – otkupna nagrada
2008. g. Motovun art – I. nagrada žirija
2011. g. Ex tempore Tar-Vabriga – II. nagrada žirija
2015. g. Ex tempore Funtana – pohvala žirija
2018. g. Ex tempore Medulin – III. nagrada žirija
2019. g. Naiva u Istri Funtana – V. nagrada žirija
2022. g. Pro futura – pohvala žirija
2023. g. Ex tempore Funtana – pohvala žirija
2023. g. Pro futura – I. nagrada žirija

Ulaz je besplatan.

POREČ: LUP i Agata otvaraju izložbu “Ribe i ribari” u ponedjeljak

policija policijski kombi

U Istri teško ozlijeđen motociklist. Sletio van kolnika