in

POREČ DOX: Filmovi o zabranjenim vezama Michaela Jacksona i dizajneru Alexanderu McQueenu, te izložba „Radite to u svoja četiri zida“

Večeras će festival dokumentarnog filma Poreč Dox ponuditi tri filma i izložbu fotografija „Radite to u svoja četiri zida“.

Prvi film počinje u 18 sati u sklopu off-programa. Zove se Ti, a autor je Santana Picco.

TI je dokumentarni film u kojem u obliku intervjua saznajemo i upoznajemo način razmišljanja pojedinaca iz relativnog mladog
pokreta i medija zvanog drag queen. Film također paralelno prikazuje i način rada, proces i djelovanje zagrebačkog queer umjetničkog kolektiva “House of Flamingo”.

Slijedi u 20 sati film MC Queen, čiju režiju potpisuju Peter Ettedgui i Ian Bonhôte. Cijena ulaznice je 25 kuna.

McQueen je osobni pogled na izvanredan život, karijeru i umjetnost dizajnera Alexandera McQueena. Kroz ekskluzivne intervjue s njegovim najbližim prijateljima i obitelji, arhivski materijal, izuzetan vizualni sadržaj i glazbu, McQueen je autentična proslava i uzbudljiv portret nadahnutog modnog vizionara.

U 22 sata počinje prvi dio filma LEAVING NEVERLAND / NAPUŠTAJUĆI NEVERLAND. Redatelj je Dan Reed, a ulaz je besplatan.

Na vrhuncu slave Michael Jackson započeo je dugoročnu vezu s dvojicom dječaka u dobi od 7 i 10 godina. Sada u tridesetima, oni govore kako ih je Jackson spolno zlostavljao te kako su to nadišli godinama poslije.

U sklopu Poreč Doxa u 18.30 sati otvorit će se u Maloj galeriji izložba fotografija „Radite to u svoja četiri zida“, autora Luke Pešuna. Izložba se može razgledati do 12. studenog.

Zamišljena kao odgovor na krilaticu „radite to u svoja četiri zida“, ova serija fotografija prikazuje svakodnevicu lgbtiq+ osoba unutar prostora njihova doma. 

Radno vrijeme galerije je svakim danom od 16 do 21 sati. Nedjeljom i blagdanima zatvoreno.

Bez vode 6. studenog Kosinožići

Porečka Finida domaćin međunarodnog turnira EUROCUP ISTRE 2019.