in

POREČ DOX: Filmovi o zabranjenim vezama Michaela Jacksona i dizajneru Alexanderu McQueenu, te izložba „Radite to u svoja četiri zida“

Večeras će festival dokumentarnog filma Poreč Dox ponuditi tri filma i izložbu fotografija „Radite to u svoja četiri zida“.

Prvi film počinje u 18 sati u sklopu off-programa. Zove se Ti, a autor je Santana Picco.

TI je dokumentarni film u kojem u obliku intervjua saznajemo i upoznajemo način razmišljanja pojedinaca iz relativnog mladog
pokreta i medija zvanog drag queen. Film također paralelno prikazuje i način rada, proces i djelovanje zagrebačkog queer umjetničkog kolektiva “House of Flamingo”.

Slijedi u 20 sati film MC Queen, čiju režiju potpisuju Peter Ettedgui i Ian Bonhôte. Cijena ulaznice je 25 kuna.

McQueen je osobni pogled na izvanredan život, karijeru i umjetnost dizajnera Alexandera McQueena. Kroz ekskluzivne intervjue s njegovim najbližim prijateljima i obitelji, arhivski materijal, izuzetan vizualni sadržaj i glazbu, McQueen je autentična proslava i uzbudljiv portret nadahnutog modnog vizionara.

U 22 sata počinje prvi dio filma LEAVING NEVERLAND / NAPUŠTAJUĆI NEVERLAND. Redatelj je Dan Reed, a ulaz je besplatan.

Na vrhuncu slave Michael Jackson započeo je dugoročnu vezu s dvojicom dječaka u dobi od 7 i 10 godina. Sada u tridesetima, oni govore kako ih je Jackson spolno zlostavljao te kako su to nadišli godinama poslije.

U sklopu Poreč Doxa u 18.30 sati otvorit će se u Maloj galeriji izložba fotografija „Radite to u svoja četiri zida“, autora Luke Pešuna. Izložba se može razgledati do 12. studenog.

Zamišljena kao odgovor na krilaticu „radite to u svoja četiri zida“, ova serija fotografija prikazuje svakodnevicu lgbtiq+ osoba unutar prostora njihova doma. 

Radno vrijeme galerije je svakim danom od 16 do 21 sati. Nedjeljom i blagdanima zatvoreno.

Je li flaširana voda jedna od najvećih prijevara stoljeća?

Bez vode 6. studenog Kosinožići

Porečka Finida domaćin međunarodnog turnira EUROCUP ISTRE 2019.

Porečka Finida domaćin međunarodnog turnira EUROCUP ISTRE 2019.