in

POREČ: Eva Palman izvrsna na 62. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa 

Foto Umjetnička škola Poreč

Proteklog tjedna održano je 62. hrvatsko natjecanje za učenike i studente glazbe za disciplinu flauta u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Natjecanje se odvijalo u kategorijama po dobi od I. do VII. kategorije. Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi: Marina Novak, Samanta Stell, Tomislav Žužak, Goran Merčep i Davor Reba.

Umjetničku školu Poreč predstavljala je učenica 6. razreda flaute Eva Palman, koja je osvojila I. nagradu na regionalnom natjecanju te svojim plasmanom ostvarila pravo sudjelovanja na državnom natjecanju. Evu je pripremila učiteljica Eni Severović, a klavirsku pratnju svirala je učiteljica Karla Šain. 

U III. kategoriji u kojoj su se natjecali učenici od 15 godina i mlađi, učenica Eva Palman svojim je izvrsnim nastupom osvojila II. nagradu s visokih 96,88 boda. 

Učenica Eva Palman višestruko je nagrađivana, izuzetno muzikalna i darovita. Uz talent je za ovakav rezultat potreban veliki trud i marljivost koju Eva pokazuje ne samo u glazbi, već i u izvrsnim rezultatima u osnovnoj školi. Eva je imala vrlo zahtjevna pripreme i zahtjevan natjecateljski program te je najveći uspjeh što je upravo na samom natjecanju imala najbolji nastup ikad.

-Veliko hvala i roditeljima koji su ključni za ovakve izvanredne uspjehe. Posebno se zahvaljujemo ravnatelju i učiteljima OŠ Sveti Lovreč Pazenatički na podršci i razumijevanju. Također želimo od srca zahvaliti učiteljici Karli Šain na svim probama, satima zajedničkog sviranja i pripreme te na izvrsnoj klavirskoj pratnji i podršci na putovanjima i natjecanjima. Eva Palman i učiteljica Karla Šain zajedno su snimale i za CD Ohridske bisere skladatelja Nella Millotija što je trajni i prekrasan zajednički projekt Istarske županije XIIxII 2024. i Umjetničke škole Poreč, objavila je škola.

Foto USB Poreč

USB-ova plesna čestitka za Dan Grada Poreča i Svjetski dan plesa

Foto OŠ Tar-Vabriga

TAR: Drugašići prvi u Istri u graničaru