in

POREČ: Gradonačelnik obišao radove u Zavičajnom muzeju Poreštine

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je, u društvu ravnateljice Zavičajnog muzeja Poreštine Elene Uljančić i kustosa Gaetana Benčića, radove koji se trenutno izvode na kompleksu Palače Sinčić u srcu starogradske jezgre u kojoj su u tijeku građevinski radovi koje financiraju Grad Poreč s 400.000 kuna i talijanska Regija Veneto s dodatnih 100.000 kuna, a izvodi Kapitel.
Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo da su radovi nastavljeni te naglasio kako je cijeli projekt obnove Zavičajnog muzeja Poreštine gotov, sa svim potrebnim dozvolama i suglasnostima.

Radovi na Zavičajnom muzeju Poreštine

-Sada čekamo otvaranje EU natječaja kako bismo projekt potpune obnove muzeja prijavili na sufinanciranje. Drago mi je da nas je financijski podržala Regija Veneto, a i općenito da su u projekt obnove muzeja, uz stručni tim iz našeg muzeja, uključene i druge „lokalne snage“, zaključio je Peršurić.

-Trenutno se obnavljaju međukatne konstrukcije barokne palače Sinčić, što nas posebno veseli jer ćemo kroz ovu fazu obnove dobiti naše salone natrag. Obnovili smo ih, ojačali čeličnim gredama te ćemo polako moći početi koristiti unutarnje prostore naše palače, rekla je ravnateljica, izrazivši nadu da će turističku sezonu ustanova dočekati s dijelom muzeja u funkciji, na zadovoljstvo cijelog tima ali i gostiju.

Radovi na muzeju – kompleksu Palače Sinčić – Peršurić, Benčić i Uljančić
Obnavlja se muzej – Palača Sinčić

Davorin Štetner još četiri godine na čelu Hrvatskog auto i karting saveza

POREČ: Bez vode 23. veljače više ulica, škola i ustanova