in

POREČ: Koncert Trija Sudar u lapidariju muzeja

Umjetnička škola Poreč organizira koncert Trija Sudar na udaraljkama u srijedu, 23. lipnja, u 21 sat u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine.

Ansambl Sudar Percussion koji djeluje u okviru Udruge Samoborski udaraljkaši koja broji 15 članova, a od kojih su većina glazbenici udaraljkaši, od svojih početaka 2010. godine se zalaže za promicanje i popularizaciju klasičnih udaraljki i udaraljaške, posebice hrvatske glazbene literature.  U ansamblu Sudar trio, čiji je umjetnički voditelj Goran Gorše, kao ogranak etabliranog ansambla Sudar Percussion, zastupljena su djela hrvatskih skladatelja kao i hrvatskih aranžera već postojeće, strane  udaraljkaške literature, a program koncerta nosi naziv „TRIPLE WIN“. Uz zanimljvost udaraljkaškog instrumentarija i koncertnog programa,  svojom akustičnom aktraktivnošću i virtuozitetom glazbenika nimalo ne odstupa od velikih  multimedijalnih udaraljkaških projekata koji se najčešće vežu uz ansambl Sudar Percussion.

U program su uključena djela skladatelja: Johann Sebastian Bach, Nikolaj Rimski- Korsakov, Ivana Kuljerić Bilić, Ney Rosauro, Astor Piazzola, Emmanuel Sejourne, Ivan Trevino, Aleksandar Vešić, Nebojša Jovan Živković, Richard K. LeVan, Chick Corea. U koncertni program su uključene dvije marimbe, vibrafon, cajon, koncertni bas bubanj, tomovi i druge, manje udaraljke. Do sada je Trio ima zapažene nastupe u Zagrebu, Samoboru, Rovinju, Slavonskom Brodu, Koprivnici, Zadru, Sinju i drugim gradovima Hrvatske, te u Brežicama u Sloveniji. Članovi ansambla su višestruko nagrađivani mladi glazbenici: Franko Štrbac, Luka Ivir i umjetnički voditelj Goran Gorše.

Posebnu zahvalu Umjetnička škola upućuje Ministarstvu kulture, Gradu Poreču i Zavičajnom muzeju Poreštine.

Uspješan Dan joge u Novigradu

Iz trgovina se povlači eko proizvod jer sadrži pesticide