in

POREČ: Lionsi dodijelili nagradu Young Guitarist Price Alejandru Cordovi iz Meksika

Foto Lions club Poreč

Jučer, 18. kolovoza, u crkvi Sv. Marije od mora u Vrsaru održan je koncert Alejandra Cordove – gitariste iz Meksika koji živi i radi u Puli. Na koncertu mu je dodijeljena nagrada Lions Cluba Poreč Young Guitarist Price iz ruku potpredsjednika udruge Slavoljuba Katančevića.

Nagrada Lions Cluba Poreč dodjeljuje se na Festivalu GitarISTRA u Vrsaru od 2006. godine. Dobitnici, danas redom slavni gitaristi, dokazali su se na brojnim natjecanjima diljem svijeta. Da spomenemo neke od njih: od prvoga 2006. Sanela Redžića, do Petrita Çekua, Chiauwei Lina, Srđana Bulata do ovogodišnjeg pobjednika najvažnijeg natjecanja Guitar Fundation of America Lovre Peretića.

Ovogodišnji nositelj nagrade je Alejandro Cordova (također laureat natjecanja “Francisco Tarrega” i brojnih drugih). Nagrada je u iznosu od 3.750 kuna kojom Lions klub Novigrad potiče mlađe stvaraoce na daljnji rad i usavršavanje u njihovim redom uspješnim karijerama. Koncert uz mnogobrojnu publiku su pratili i članovi Lionsa Poreč i Pula čiji je Alejandro i član.

Bio je to izuzetan i nadahnut nastup ovog vrsnog gitariste u organizaciji Saše Dejanovića, člana Lions kluba Poreč, koji i organizira festival More i Gitare po 19. put u Vrsaru, priopćili su Lionsi.

Ulični performeri - Foto Grad Poreč

POREČ: Počeo 22. Street Art Festival

Ribarska fešta - Foto TZ Vrsar

VRSAR: Peta ribarska fešta uz folklor, riblje specijalitete, Alfa Time i Groovy Cakes Band