in

POREČ: “Na istoj strani(ci) – Između Dnevnika i Parazita” s Magdalenom Mrčelom

Ilustracija - Foto Gradska knjižnica

„Između Dnevnika i Parazita“„Na istoj strani(ci)“ s Magdalenom Mrčelom, naći će se porečki srednjoškolci, članovi čitateljskog kluba, okupljeni oko „sasvim subjektivne interpretacije svijeta o kojem ne znamo ništa, uz tinjajuću nadu da postoji nešto“.

I u 2023. godini nastavljaju se aktivnosti iz programa „Uzmi knjigu u svoje ruke“ u organizaciji Gradske knjižnice Poreč, u suradnji sa Srednjom školom Mate Balote i Turističko – ugostiteljskom školom Antona Štifanića, koje za cilj imaju stvaranje zajednice mladih, aktivnih dionika društva, koji kroz čitanje i druženje progovaraju o najosjetljivijim temama i problemskim pitanjima; od ovisnosti, siromaštva, migranata, nasilja među mladima i sl.

Magdalena Mrčela, mlada splitska književnica, profesorica i novinarka, do sada je napisala šest knjiga, među kojima su i „Dnevnik 4. a“„Između“ i „Parazit“, a na književnom druženju s porečkim srednjoškolcima dotaknut će se priča i romana kroz koje se provlače važne teme, a navode na razmišljanje o našim vlastitim životima, ljudima parazitima, o sretnim i nesretnim ljubavima, školovanju, o razrednicima i njihovim učenicima, o zadaćnicama, o bolestima, rizičnom ponašanju, smrti, strahovima, ali i pobjedama.

Virtualno druženje održat će se 23. siječnja 2023. godine u 12 sati putem ZOOM aplikacije.

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom, odobren je u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava ˝Čitanjem do uključivog društva˝ koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te su za njegovu realizaciju odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 2.132.819,73 kn. 85% sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, 15% Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

pazin klizalište

Klizalište u Pazinu nastavlja s radom

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Policija traži vozača BMW-a: Izazvao nesreću sa 6 ozlijeđenih i pobjegao