in

POREČKA BOOKtiga – Otvoren sajam BOOKTIŽIN – kupnjom knjiga pomažete knjižnici

U Parku Matije Gupca otvoren BOOKtižin/Foto Tanja Kocijančić

Drugoga dana BOOKtige, danas, 24. travnja, u 10 sati otvoren je prodajni sajam BOOKtižin, jedinstven i poseban i željno očekivan među zaljubljenicima u čitanje, javljaju iz Gradske knjižnice Poreč.

Među brojnom građom, a uz bogatu ponudu gostujućih, renomiranih antikvarijata, zasigurno ćete pronaći nešto za sebe, a donirane knjige prodaju se po simboličnoj cijeni od 10 kuna. Prihodi od prodaje knjiga bit će utrošeni na novi koncept prostorne signalizacije u knjižnici koja će korisnicima omogućiti brže i učinkovitije pretraživanje knjižničnog fonda.

Sajam je otvoren do 19 sati.
Što nam čitanje donosi? Zašto je dobro čitati? Skrivaju li se u knjigama odgovori na sva naša pitanja? Što za nas znače knjižnice, ti mali svjetovi puni novih spoznaja i ideja? Saznat ćemo to na prvoj po redu radionici za djecu „Čitamo u paviljonu: Mama Mu u knjižnici“. Radionice, po uzoru na one iz ciklusa „Petkom u pet”, održat će se u Parku Matije Gupca u 17 sati. Svoj dolazak potrebno je najaviti najkasnije do srijede u 10 sati na broj telefona 434-196.
Večer je rezervirana za Borivoja Radakovića, pisca koji uspješno pomiče i tematske i jezične granice unutar hrvatske književnosti. Predstavit će večeras svoj najnoviji roman „Hoćemo li sutra u kino?”, suvereno štivo, kratko i jednostavno, u kojemu progovara o problematici ljubavnog odnosa, o seksualnosti bez tabua, o ljubomori u intimnim svjetovima svojih junaka.

Književni susret započinje u 19 sati.

Booktižin je otvoren do subote, također do 19 sati.

Do tada BOOKtiga nudi brojna događanja, a pogledati se mogu na web stranici:

www.knjiznicaporec.hr/2019/04/booktiga-2019-program/

KAŠTELIR: 27. travnja smotra folklora KUD-a Bosanska Posavina Poreč i tucijada jaja

Počinje Tjedan kulture življenja OKOLO – Tamara Obrovac predstavit će svoj novi CD 2. svibnja