in

Prekrasna koncertna večer u Funtani uz sjajnu Sandru Bagarić

Sandra Bagarić pred brojnom publikom - Foto TZ Funtana 2022.

Sjajna sopranistica Sandra Bagarić uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića oduševila je funtanjansku publiku na trgu ispred Crkve sv. Bernarda u utorak navečer, 23. kolovoza 2022.. Njezine su izvedbe izazvale oduševljenje, emocije i pozitivnu energiju publike i ispraćena je burnim pljeskom i ovacijama.

Sandra Bagarić i velečasni Ivica Butković - Foto TZ Funtana
Sandra Bagarić i velečasni Ivica Butković – Foto TZ Funtana

Koncert je otvoren kompozicijom „Nella Fantasia“ Ennija Morricone, a posebno su oduševljenje izazvale arije „Ja ljubim“, Život je lijep“, „Neka cijeli ovaj svijet“ te poznati hitovi „O sole mio“ , „Time to say goodbye“ i drugi.

Sandra Bagarić srednje glazbeno obrazovanje završila je u Sarajevu. Tijekom školovanja nagrađivana je na natjecanjima solo pjevanja i flaute. Diplomirala je 1996. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ljiljana Molnar-Talajić. Godine 1995. Nagrađena je Rektorovom nagradom. Nastupala je sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT, Zagrebačkim solistima, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Mostar, Tamburaškim orkestrom HRT te snimala za mnoge TV postaje. Debitirala je 1994. u kazalištu Komedija glavnom ulogom (Henriette) u opereti F.Albinija Madam Troubadour. Od 1996. angažirana je kao solist u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija gdje nastupa u predstavama E.Kalmana Grofica Marica (Marica), Kneginja čardaša (Sylva), J.Straussa ml. Šišmiš (Rosalinda i Adela), F.Suppea Boccaccio (Fiametta), F.Lehara Zemlja smiješka (Lisa), I.Tijardovića Mala Floramye (Floramye), J.Straussa ml. Noć u Veneciji (Anina), te u mjuziklima Đ.Jusića Dundo Maroje (Petrunjela) i A.Kabilja Tko pjeva, zlo ne misli (Ana), Jalta,Jalta (Nina Filipovna). Gostovala je u SNG u Mariboru u predstavi Pri belem konjičku (Josepha) te u HNK Split u operi Ljubavni napitak (Adina). Koncertno je nastupala u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Italiji, Belgiji, Njemačkoj, Mađarskoj, SAD-u (Florida, Puerto Rico, Hawaii), Češkoj, Izraelu i Japanu. Diskografija: CD Sonata od sna (Cantus), BelCante-Teatar marmelade (Aquarius Records), Adagio (Aquarius Records), Ave Maria (Jutarnji list). Djeluje i kao voditeljica glazbenih emisija i show-programa na televizijama u Hrvatskoj i BiH. 

Sandra Bagarić i publika - Foto TZ Funtana
Sandra Bagarić i publika – Foto TZ Funtana

U klavirskoj pratnji bio joj je Darko Domitrović, naš ugledni pijanist, profesor glazbe i inače suprug Sandre Bagarić.

Ilustracija - Foto Tanja Kocijančić

Instalirala 2 aplikacije pa ostala bez 72 tisuće kuna

Stancija Bružada - Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD: Gotova 5 milijuna kuna vrijedna investicija u infrastrukturu Stancije Bružade