in

Premijera mjuzikla “CARLOTTA GRISI – Od Vižinade do vječnosti” u čast nenadmašnoj Giselle

Premijera mjuzikla o Carlotti Grisi

Mjuziklom “Carlotta Grisi – od Vižinade do vječnosti” Vižinada se u petak navečer prisjetila svoje slavne sugrađanke koja je na baletnim pozornicama širom svijeta proslavila Istru i svoju rodnu Vižinadu. Anamaria Serda iz Opere b.b. napisala je tekst u kojem je zorno prikazala životni put ove slavne baletne umjetnice, nenadmašne „Giselle“, s posebnim naglaskom na njen odnos s koreografom Julesom Perrotom.

Mjuzikl je premijerno izveden u srcu starogradske jezgre Vižinade, u čast proslavi Dana općine, na mjestu koje je nekada predstavljalo dvorište u kojem je mala Carlotta načinila svoje prve korake i u kojem je započela maštati o baletnoj karijeri ni ne sluteći da će ju te maštarije odvesti na najveće svjetske baletne pozornice poput Pariza, Londona, Beča, Sankt Peterburga… U režiji Ljiljane Gvozdenović i uz glazbu Darijana Ivezića uz već spomenutu Anamariju Serda nastupili su u glavnim ulogama Ronald Braus i Mario Čopor.

Gledatelji su uživali u predstavi koja ih je pjesmom i plesom provela kroz izuzetno bogat i nadahnut život slavne umjetnice, njihove sugrađanke.

Slavko Ledić

starci starije osobe old people

Poreč i ove godine umirovljenicima sufinancira dopunsko osiguranje s 420 kuna

rukometaši poreč foto rk poreč

Poreč očekivano izgubio od PPD-a Zagreb u Paket24 Premijer lige