in

POREČ: Sopranistica SANDRA BAGARIĆ nastupa u Eufrazijevoj bazilici

60. Koncerti u Eufrazijani nastavljaju se u petak, 9. srpnja u 21 sat kada nastupa sopranistica Sandra Bagarić. U njenoj će pratnji biti suprug, pijanist Darko Domitrović.

Hrvatsku opernu divu s pijanistom i skladateljem već desetljećima povezuje glazba u svim sferama života. Od zajedničkih projekata ističe se mjuzikl Byron na libreto Mire Gavrana, za koji je Domitrović skladao, a Bagarić interpretirala ulogu Brigitte, te koji je 2018. nagrađen Nagradom hrvatskog glumišta kao najbolja predstava u kategoriji mjuzikl/opereta. Za Eufrazijanu duo priprema sakralni repertoar sastavljen redom od skladbi najvećih klasičnih stvaratelja poput J. S. Bacha, W. A. Mozarta, F. Schuberta, G. F Händela, G. Verdija i drugih.

Koncerte u Eufrazijani krasi čistoća koncepta i ustrajnost u njegovoj izvedbi što već šest desetljeća odolijevaju vremenu i prilikama. Zbog svoje neprocjenjive ljepote, ali i izvrsne akustike prostora vrhunskim klasičnim glazbenicima Eufrazijeva bazilika jedna je od omiljenih svjetskih pozornica. Koncerti u Eufrazijani na šezdesetu se obljetnicu održavanja diče titulom jednog od najstarijih festivala klasične glazbe u Hrvatskoj, u stalnoj težnji u traganju za inovativnim pristupima.

Ulaznice (50 kn) dostupne su na dan koncerta od 20 sati na ulazu u Eufrazijevu baziliku. Za mirovljenike i djecu ispod 12 godina ulaz je besplatan.

program 60. koncertne sezone: https://www.poup.hr/novosti/novosti/60-koncerti-u-eufrazijani/

Foto Aquacolors Poreč

AQUACOLORS POREČ – Priuštite si dan za pamćenje u vodenom parku punom adrenalina i iznenađenja

IZVRSNA DJECA: Dar za sve odlikaše u Marčani i Krnici