in

Tar i LUP otvorili izložbu AMFORE LORONA – Nagrada za najbolju sliku Enisu Žužiću

Skupna izložba članova Likovne udruge Poreč simboličnog naziva „Amfore Lorona”, nastala uz potpru Općine Tar-Vabriga, otvorena je sinoć pred brojnom publikom u porečkom Klubu umirovljenika Galija. Točnije, u LUP-ovom prostoru u sklopu Galije, koji je četvrtu godinu zaredom od te općine dobio financijsku potporu za realizaciju ovog likovnog projekta koji je okupio 19 članova te udruge.

Najboljim radom proglašena je slika Enisa Žužića iz Baderne pod nazivom „Uljarica“. Na njoj je žena koja ulijeva maslinovo ulje u amfore, pa je zamjenik načelnika Općine Tar-Vabriga Gaetano Benčić, koji je službeno otvorio izložbu, podsjetio da je upravo Neronova ljubavnica u to doba bila gospodarica Lorona. Benčić je govorio pritom o vrijednom arheološkom nalazištu Loron, koje se nalazi na prostoru njegove općine.

Slika „Uljarica“ postala je vlasništvo Općine Tar-Vabriga, a njen autor dobio je kao nagradu šest slikarskih podloga i bon u vrijednosti od 300 kuna za kupnju slikarske opreme po želji.

Kako nadalje saznajemo od predsjednice LUP-a Ester Diklić, svake godine mijenjaju teme ovog likovnog projekta. Prošle godine je tema bila „Tarske ulice“, a prije toga „Torre, Torre, lipo šelo moje“ i „Val di Torre – Grande amore“.

Na otvorenju je nastupila vokalna skupina Nigrignanum Zajednice Talijana Labinci, a članovi udruge priredili su potom malu zakusku.  

Izložba će biti otvorena do 16. studenog, a moći će se pogledati u radno vrijeme Galije.

PAŽNJA! U nedjelju pomičemo sat unatrag

Novigradski stolnotenisači na prvom turniru za najmlađe kategorije