in

TAR: U subotu predstava putujućeg kazališta „Il carro di Tespi“ riječke Talijanske drame HNK-a

Foto Talijanska drama HNK Rijeka

Talijanska drama HNK Rijeka s velikim zadovoljstvom objavila je da putujuća kazališna smotra „Il Carro di Tespi, talijansko kazalište na trgu“ svoj put nastavlja i ove godine. U trećem izdanju posjetili su Krasicu, a nastavljaju u Taru i Savudriji.

Druga etapa ovogodišnjeg izdanja putujuće kazališne smotre “Il Carro di Tespi, talijansko kazalište na trgu” na programu je u subotu 6. srpnja u Taru ispred Zajednice Talijana „Giovanni Palma“ s predstavom „Večera s prijateljima“ (Doppeltraum Teatro/Crack24/A.M.A. Factory, Torino).

Početak predstave je u 21 sat, a predviđeni su i titlovi na hrvatskom i engleskom jeziku. Ulaz je besplatan, dok broj mjesta ovisi o raspoloživosti. Stoga je preporučljivo doći što prije i zauzeti mjesta.

VEČERA S PRIJATELJIMA priča je o kući koja se pretvara u ring. Pet ljudi ulazi u prostor, spominje recepte… i odmah je vrijeme za večeru. Mašta vodi publiku u kuću/stol/ring, među smijeh, vrisku, groteskne obrate, plesove, zamjerke i duboke veze. Politički okršaj postaje ljudski, a likovi odbijaju nametnute uloge, razotkrivajući se u potpunosti.

Sljedeća etapa putujućeg kazališta bit će u Savudriji kod Umaga u subotu 13. srpnja 2024. u 21 sat s predstavom „Džepna apokalipsa“ (Fettarappa Sandri/Guerrieri, Rim).

Projekt je osmišljen od strane Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, te COMITES-a Rijeka, u suorganizaciji s Talijanskom unijom i zajednicama Talijana Krasica, Tar “Giovanni Palma” i Savudrija te njihovim općinama i turističkim zajednicama (Buje, Tar-Vabriga, Umag), uz potporu Talijanskog instituta za kulturu Zagreb, Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i TRY theatre, uz pokroviteljstvo Generalnog konzulata Italije u Rijeci i Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije.

Lila Day u Tenuti Tre Terre u Momjanu

U Momjanu 3.7. Lili Day u Tenuti Tre Terre uz vina, koktele i hranu inspiriranu lavandom

Festival Jazz is Back! BP od 4. srpnja u Grožnjanu. Dolaze sudionici s pet kontinenata