in

ZAJEDNICA TALIJANA TAR: Večer zborskog druženja i lijepih melodija uz CantaTorre

U prepunoj dvorani sjedišta Zajednice Talijana „Giovanni Palma“ u Taru održano je sinoć 5. izdanje CantaTorre – manifestacije kulturnog, edukativnog i zabavnog karaktera, pokrenute s namjerom poticanja cjeloživotnog učenja i ljubavi prema amaterskom glazbenom stvaralaštvu, a u sklopu razvoja kulturnog turizma.

Uz domaćine, mješoviti zbor San Martino pod ravnanjem maestre prof. Lolite Njegovan, nastupili su ženski zbor “Virtuosi fiumani” iz SAC Fratellanza Zajednice Talijana Rijeka pod vodstvom Glorije Segnan, mješoviti zbor “Haliaetum” iz ZT “Pasquale Besenghi degli Ughi” iz Izole pod ravnanjem dirigenta Giliana Goruppija i pulska klapa Brnistra, čija je umjetnička voditeljica Ileana Pavletić Perosa.

Bilo je to sat i pol putovanja kroz najljepšu zborsku glazbu, kroz pjesme na hrvatskom i talijanskom jeziku, te na dijalektu. Na repertoaru zborova bilo je puno lijepih melodija – od starih i opernih skladbi do suvremenih i narodnih napjeva.

Program je vodio i zborove svojim sumještanima predstavio dopredsjednik ZT-a i tarski zamjenik načelnika Gaetano Benčić, koji je na kraju voditeljice zborova nagradio buketima cvijeća i drugim prigodnim poklonima.

Foto: Zajednica Talijana “Giovanni Palma” Tar

Porečke kuglačice pobjedom protiv Admirala zaslužile četvrfinale

STOLNOTENISKI TURNIR U VRSARU: Ana Lukez, Ema Brizić i Jan Grujović osvojili treće mjesto