in

Tjedan istarskih knjižnica – Poreč pripremio predavanje Korada Korlevića i radionicu s Luanom Poleis

Foto Gradska knjižnica Poreč - Boooktiga 2022.

Društvo bibliotekara Istre pokrenulo je 2019. godine projekt pod nazivom Tjedan istarskih knjižnica (TIK) koji ima zacilj promovirati i povezati knjižnice na području Istarske županije kroz aktivnosti objedinjene odabranom središnjom temom. Peti po redu Tjedan istarskih knjižnica u sebinosi poruku mira, a održat će se od 18. do 22. rujna 2023. godine, pod sloganom “Knjigom do mira”. Cilj svih ovogodišnjih aktivnosti diljem Istre je razvijanje svijesti o posljedicama sukoba, kako za pojedince, tako i za društvo. Gradska knjižnica Poreč pripremila je niz radionica i predavanja s kojima se pridružuje obilježavanju TIK-a, s ciljem promišljanja o načinima i važnosti postizanja unutarnjeg mira te uočavanja važnosti uloge knjige i čitanja u izgradnji sebe.

Ponedjeljak, 18. rujna u 11 h

“Riječima do mira”

Biblioterapijska radionica s Luanom Poleis za djecu mlađe školske dobi

U srcima leži div zvan Mir: boji se neprijatelja Svađe i Rata. Kada se sakrije od straha, jedini način da ga ohrabrimo i pronađemo je magičnim riječima. Otkrijmo zajedno koje su to magične riječi koje vode do Mira u našim srcima.

Četvrtak, 21. rujna u 12.30 h

“Transhuman agenda”

Edukativno predavanje Korada Korlevića

Nekoliko je ključnih tehnologija koje će obilježiti 21. stoljeće, no jesmo li mi kao pojedinci i zajednica spremni za nove pothvate i iskorake u najizazovnijem vremenu u posljednjih 150.000 godina? Imamo li pravo samo čekati da se budućnost dogodi?

Petak, 22. rujna u 17 h

“Petkom u pet: Mir, mir, mir, nitko nije kriv…”

Edukativno – kreativna radionica za djecu predškolske dobi

Žudite  li stalno imati još više i više? Želite li uvijek imati jednu igračku više, tobogan u parku samo za sebe, sve ono što ima i tvoj prijatelj? Pohlepa je posvađala i Ivicu i Bruna, dvije vjeverice koje su obje bacile oko na posljednji češer u šumi.

Zbog ograničenog broja polaznika, svoj je dolazak potrebno najaviti na broj telefona 434-196. Sva događanja održat će se na 1. katu Odjela za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč (Trg Marafor 4).

Također, u okviru obilježavanja 5.TIK-a, u razdoblju od 18. do 22. rujna 2023. godine, pridružujemo se svim istarskim knjižnicama u akciji „Članarina na po“. Akcija se odnosi na sve one koji se žele učlaniti u knjižnicu kao redovni godišnji članovi te na one koji žele obnoviti svoje redovno godišnje članstvo u knjižnici u pola cijene! Ova promotivna aktivnost ne uključuje obnovu/upis onih korisnika koji pri upisu već ostvaruju popust na godišnju članarinu.

Foto Istrapedia

IN MEMORIAM: prof.dr.sc. Zdenko Tomčić (1943.-2023.), porečki znanstvenik, političar i gospodarstvenik

Foto Grad Poreč

Delegacija grada Praga 6 u posjetu Poreču