in

U Puli premijera ratnog filma Zemlja Ognja. Režiser je Porečan Mladen Đaković

Zemlja ognja - Foto PR Level 52

Novi dokumentarno-igrani film u produkciji Level 52 za HRT doživjet će svoju premijeru na velikom platnu 07.05.2023 u Puli u Kinu Valli, s početkom u 19h. Ulaz je besplatan.

Zemlja ognja - Foto PR Level 52 mladen đaković
Zemlja ognja – Foto PR Level 52

Dokumentarno-igrani film redatelja Mladena Đakovića po scenariju Tonija Juričića bavi se pričama o preživljavanju tijekom Drugog svjetskog rata na istarskom poluotoku. Film sadrži svjedočanstva iz prve ruke pojedinaca koji su proživjeli jedno od najmračnijih razdoblja u ljudskoj povijesti. Gledatelji će biti odvedeni na putovanje kroz vrijeme kako bi svjedočili otpornosti i hrabrosti onih koji su uspjeli preživjeti rat. 

Svjedočanstva o preživljavanju na istarskom poluotoku u najgorim vremenima Drugog svjetskog rata. 

KRATAK OPIS:  Dokumentarni film “Zemlja ognja” prikazuje svjedočanstva vezana uz nacističke zločine od jeseni 1943. do ljeta 1944. Godine na području Istre. Priče preživjelih govore o vremenu kada su Rommelove postrojbe harale Istarskim poluotokom i opisuju trenutke koji su ljudima promijenili život te ga zauvijek obilježili. Unatoč stravičnim prizorima koji su se usjekli u njihova sjećanja, protagonisti su pronašli snagu za nastaviti dalje, nadu koja je nadišla patnju i oprost koji je poništio osvetu. 

MLADEN ĐAKOVIĆ: Redatelj dokumentarnog filma “Zemlja Ognja”

Redatelj, snimatelj i filmski entuzijast iz Poreča svoje prve dokumentarne filmove “Zmajeve Lijnije” i ” Voda Misterij života”(2 međunarodne nagrade) realizirao je u suradnji sa Robertom Bezbrdicom. U sklopu projekata udruge UM S.A.V.E i CGI Poreč vodi radionice sa mladima, te snima niz kratkih filmova sa temom nasilja u maloljetničkim vezama te problema ovisnosti. Iz tih radionica nastaje i film Ekvinocij koji osvaja dvije prve nagrade na festivalima u Karlovcu i Dubrovniku. 2019. završava dokumentarni film “Gje si bio četredeset i četvrte?” i “Nema predaje”.

Foto Merlo de Graia - Vinistra 2023.

Nagrade Vinistre: Platinaste medalje iz Vižinade, Momjana, Buzeta, Motovuna, Slovenije i Portugala

Foto Obrtnička komora Istarske županije - 1. Festival strukovnih zanimanja u Pazinu

U petak i subotu u Pazinu Festival strukovnih zanimanja. Donosimo program