in

Uoči 13. POREČDOXA – Prijavite se na radionice filmske kritike i analogne fotografije

Foto POU Poreč

U okviru 13. Porečdoxa, međunarodnog festivala dokumentarnog filma, i u suradnji s Kinoklubom Poreč održat će se radionice filmske kritike i analogne fotografije. U nastavko donosimo sve informacije.

RADIONICA FILMSKE KRITIKE
Radionica filmske kritike zamišljena je kao ubrzani tečaj pisanja filmske kritike, a održat će se 4. – 11. 11. 2023. Polaznike će u ovom procesu voditi Erika Roša i Ivori Sošić. Osim teorijskih predavanja, predviđeno je da polaznici posjećuju projekcije filmova na Porečdoxu te kao završnu vježbu napišu kritiku o odabranom filmu. Polaznici radionice imat će priliku iskusiti žiriranje te će izabrati film kojem će dodijeliti nagradu. Rezultati radionice bit će prezentirani na dan zatvaranja Porečdoxa te objavljeni na internetskoj stranici Učilišta tijekom 2023./2024. godine.
Za sudjelovanje na radionici nije potrebno prijašnje iskustvo. Radionica je predviđena za starije od 15 godina. Cijena radionice je 19,92 € / 150,09 HRK.
Broj polaznika je ograničen, stoga se treba prijaviti putem maila kinoklubporec@poup.hr najkasnije do 1.11. Poruku obavezno nasloviti “PRIJAVA ZA RADIONICU FILMSKE KRITIKE”. U poruci navedite sljedeće podatke: ime i prezime, datum i godinu rođenja te broj telefona polaznika ili skrbnika, ukoliko se radi o maloljetnoj osobi.

RADIONICA ANALOGNE FOTOGRAFIJE
Pod mentorskom palicom fotografa Svena Stilinovića polaznici će imati priliku kroz šest dana, 6. – 11. 11. 2023., zaviriti u svijet analogne fotografije. Osim terenskih aktivnosti fotografiranja, radionica će obuhvatiti cjelokupan proces razvijanja crno-bijele fotografije u tamnoj komori. Radionica će se održati u prostoru fotolaboratorija Srednje škole Mate Balote, u učionicama Pučkog otvorenog učilišta Poreč te po raznim lokacijama u gradu. Rezultati radionice bit će predstavljeni.
Za sudjelovanje na radionici nije potrebno prijašnje iskustvo. Radionica je predviđena za starije od 15 godina. Cijena radionice je 19,92 € / 150,09 HRK.
Broj polaznika je ograničen, stoga molimo da se na radionicu prijavite putem e-pošte na kinoklubporec@poup.hr najkasnije do 1. 11. Poruku obavezno nasloviti “PRIJAVA ZA RADIONICU ANALOGNE FOTOGRAFIJE”.
U poruci navedite sljedeće podatke: ime i prezime, datum i godinu rođenja, broj telefona polaznika ili skrbnika, ukoliko se radi o maloljetnoj osobi, te dosadašnje iskustvo u fotografiji.

Foto inno kurnia za Pixabay - Ilustracija

U petak Forum obiteljskog smještaja Istre – Novosti, umjetna inteligencija i projekt Access

policija

NOVIGRAD: Teško ozlijeđen biciklist. Prednost mu oduzeo vozač automobila