in

Veliki koncert u Mimari u čast rođendanu porečke skladateljice ĐENI DEKLEVA-RADAKOVIĆ

U povodu 70. rođendana porečke skladateljice Đeni Dekleva-Radaković i njenog      dugogodišnjeg dostignuća i djelovanja na javnoj hrvatskoj glazbenoj sceni održan je ovog tjedna koncert u zagrebačkom Muzeju Mimara.

Glazbeni izvođači iz Poreča, Pule i Zagreba predstavili su djela Dekleva-Radaković, koje je publika zdušno i velikim pljeskom popratila.

Na kraju skladateljica se zahvalila organizatorima Hrvatskom društvu skladatelja, Cantsu te publici koja je stigla iz raznih krajeva, pa tako i iz Istre.

Bila je uspješna i kao profesorica u muzičkoj školi u Puli i Pazinu. U tom periodu kreirala je novi plan i program za klasičnu harmoniku na razini srednjoškolskog  glazbenog obrazovanja u  Hrvatskoj, a istodobno uvodila novu tehniku korištenja melodijskih basova koja je bila od temeljne važnosti za budući razvoj tog instrumenta u Hrvatskoj. Više godina bila je prorektorica za nastavu  i studente na Sveučilištu „Jurja Dobrile“ u Puli.

Status skladateljice ima od 1975. godine, od kada je diplomirala studij kompozicije na Akademiji za glazbu u Ljubljani. Njezina djela izvedena su na mnogim manifestacijama i koncertima u raznim gradovima Hrvatske i inozemstva (Austrija, Češka, Čile, Francuska, Irska, Island, Italija, Kina, Njemačka, Poljska, SAD, Slovenija, Srbija, Ukrajina i drugo), a izvodili su ih poznati umjetnici.

Od 2005. dirigentica je porečkog mješovitog  pjevačkog zbora “Joakim Rakovac“. Između mnogih priznanja dobila je za životno djelo nagradu „30 April“ u Poreču 2018. godine.

FUNTANA: 4. studenog predavanje o prevenciji raka dojke i radionica o samopregledu

POREČ: Doček Nove godine uz SEVERINU