in

Zbor umjetničke škole Poreč uspješno nastupao i gostovao u Češkoj

Zbor u Češkoj

Uzbudljivo putovanje učenika zbora Umjetničke škole Poreč obilježilo je nedavni posjet Češkim Budejovicama, gdje su imali čast sudjelovati u prijateljskom koncertu s češkim zborom Jitřenka. Ovo posebno događanje uz to što je obogatilo kulturnu scenu oba grada, jer nam je i češki zbor bio u gostima u Poreču, već je također označilo novi korak u dugogodišnjem prijateljstvu između ova dva zbora, škola i gradova.

Pod vodstvom svojih dirigentica, Elvire Gadžijeve i Jane Vortnerová, prijateljstvo između Zbora Umjetničke škole Poreč i Zbora Jitřenka započelo je prije gotovo godinu dana, 7. srpnja 2023. godine. Od tada, ova suradnja se nastavila i cvjeta uz veliku podršku roditelja i dobrih ljudi koji su naši dragi donatori, a njihov posljednji susret bio je vrhunac ove izvanredne povezanosti.

Zahvaljujući velikodušnosti donatora, četrdeset i devetero talentiranih učenika zbora Umjetničke škole Poreč imalo je priliku otputovati u Češke Budejovice. Njihovo putovanje uz to što je izuzetno glazbeno iskustvo; bila je to prilika za istraživanje novih kultura, susretanje s lokalnim običajima i stvaranje trajnih prijateljstava.

Na samom koncertu, učenici su svojom izvedbom oduševili publiku, demonstrirajući svoj glazbeni talent i predanost te ljubav prema glazbi i zajedničkom pjevanju i sviranju. Osim glazbenog dijela, članovi zbora imali su priliku istražiti znamenitosti Čeških Budejovica, upoznati se s bogatom kulturnom baštinom grada te doživjeti nezaboravne trenutke koji će ostati urezani u njihovim sjećanjima.

Ovo putovanje obilježilo je novu suradnju između dva zbora, ali isto tako  produbilo međunarodno prijateljstvo i razumijevanje među mladima. Kroz glazbu, učenici su ostvarili most između svojih zajednica te promovirali međukulturnu razmjenu i toleranciju.

Na kraju, u ime zbora Umjetničke škole Poreč, voditeljica, roditelja i ravnateljice,  želimo izraziti iskrenu zahvalnost svim donatorima koji su omogućili ovo nezaboravno iskustvo, kao voditeljicama Marijani Gulić i Antonelli Šimonović koje su ih vodile kroz ovaj izazovan, ali nadasve inspirativan put. Ovo putovanje ostaje trajna uspomena koja će našu djecu pratiti kroz život i podsjećati na snagu glazbe i prijateljstva koja je jedinstveni jezik i ne poznaje granice.

N DIRAJ FOTKU NE OBJAVITI NIKADA

Neobična prevara: Mislila da je na razgovoru za posao pa ostala bez 14.000 eura

poreč nova javna rasvjeta ekološka se postavlja

POREČ: Postavlja se nova ekološka javna rasvjeta u sedam naselja