in

Župan primio najbolji djevojački zbor u državi – Glazbene škole Ivana Matetića-Ronjgova

Djevojački zbor Glazbene škole Ivana Matetića-Ronjgova proteklog je vikenda osvojio 1. mjesto, na jubilarnom 60. hrvatskom (državnom) natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, koje je održano u Jastrebarskom. Veliki je to uspjeh za Školu, s kojim se iznimno ponosi i Istarska županija, kao njezin osnivač. Čestitke im je danas osobno uputio i istarski župan Boris Miletić, zajedno s pročelnikom Kabineta župana Ivanom Glušcem, koji je tim povodom upriličio prijem, a prisustvovali  su ravnateljica Škole Romana Vuksan Zuban, dirigent Marijo Eterović, korepetitor Veronika Ravlić te učenice djevojačkog zbora.

Župan Miletić je rekao kako je i sam pohađao Glazbenu školu Ivana Matetića-Ronjgova te je tim više emotivan i sretan. Župan smatra da je uspjeh još i značajniji kad se uzme u obzir da je održavanje zborskog pjevanja u pandemijskim uvjetima bilo sve samo ne lako.

Ravnateljica Vuksan Zuban zahvalila je na prijemu te se osvrnula na osvojeno 1. mjesto.

„Da bi se postigla visoka razina postignuća potrebno je mnogo stvari, od talenata djece  u zboru, znanja i talenta kolega profesora, do suradnje s roditeljima i dobrih uvjeta za rad. Drago nam je da znate što znači stvaranje kroz glazbu jer ste i sami bili učenik naše Škole. 10. travnja obilježavamo Dane Glazbene škole Ivana Matetića-Ronjgova i drago nam je što smo pobijedili na državnom natjecanju baš na dan kada naša Škola slavi rođendan “, istaknula je ravnateljica.

Župan Miletić je pozvao djevojački zbor da nastupe u glazbenom djelu programa ovogodišnje svečane sjednice županijske Skupštine povodom Dana Istarske županije, koji se obilježava 25. rujna, što su članice zbora radosno prihvatile.

Pročelnik Glušac je rekao da bi bila velika čast da upravo najbolji zbor u državi uveliča proslavu Dana Županije i ujedinjena Istre s maticom Hrvatskom.

Kako bi nagradila učenice, Istarska županija će Glazbenoj školi dodijeliti novčanu nagradu.

Pod dirigentskom palicom Marija Eterovića, uz glasovirsku pratnju Veronike Ravlić i pratiteljicu na ovom natjecanju Vinku Burić,  djevojački zbor GŠ Ivana Matetića Ronjgova u natjecateljskom je programu izveo ove skladbe: I.M. Ronjgov: ‘Črčak’, I. Lukačić: ‘Ex ore infatium’, G. Verdi: ‘Quattro pezzi sacri – Laudi alla Vergine Maria’ i B. Britten: ‘A. Ceremony of Carols – Balulalow, This Little Babe’. U zadnjoj skladbi solistica je bila Lana Polonijo, a u uvodnom „Črčku“  Marta Ninković.

Pobjednički djevojački zbor čine: Lana Polonijo, Marta Ninković, Emma Pošić, Elizabeth Rajtić, Reana Miloš, Anamaria Mikić, Mirna Jurić, Vinka Keršin, Jana Nikolovska, Ena Čuperjani, Lena Orlić, Tereza Mišan, Vanna Piemonte, Ema Brečević, Sofia Lozančić, Silvia Licul, Brina Štrkalj, Anamari Smuk, Ivona Brščić, Letizija Sviben,  Maria Jukić, Olivia Malbon,  Nina Vale, Dora Jovanović, Erika Vitasović, Martina Štifanić i Sara Legović.

Izvor Istarska županija – Kabinet župana

POREČ: Nagrada za životno djelo u sportu – Zdenko Marčinko svoj je život posvetio košarci

Utakmica u Vrsaru

HANDBALL WEEK: Vrsar i Poreč domaćini rukometnih reprezentacija iz četiri države