in

Loši uvjeti na cestama: Zbog vjetra zatvorene brojne prometnice, u prekidu i trajekti

Foto Pixabay - Roberto Barresi - Ilustracija

Zbog vjetra je zabranjen promet za autobuse na kat, motocikle i vozila s prikolicama na autocesti A7 Rijeka istok-Šmrika, te na dijelu Jadranske magistrale i na Krčkom mostu, a u prekidu su i brojne brodske linije

Hrvatski autoklub izvijestio je u subotu, 6. siječnja, navečer da je zbog vjetra

  • na autocesti A7 Rijeka istok-Šmrika na snazi zabrana prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s priključnim vozilom (I. skupinu vozila);
  • na državnoj cesti DC99 čvor Križišće-Križišće, lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica-čvor Križišće te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila);
  • na Krčkom mostu (DC102) zabrana je za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. U priobalju puše jak vjetar. Vozačima savjetujemo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Pojačan je promet na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru Slovenije te na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

Večeras, 06./07. siječnja, od 22:00 sata do 06:00 sati zbog radova kroz tunel Učku vozit će se uz privremenu regulaciju prometa.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Komiža-Biševo, te trajektne linije: Sumartin-Makarska, Ubli-Vela Luka-Split. Ploče-Trpanj, Sućuraj-Drvenik, Prapratno-Sobra, Split-Vela Luka-Ubli.

U prekidu su i katamaranske linije: Pula-Zadar, Milna-Rogač-Split, Split Rogač-Milna, Sobra (Mljet)-Šipanska luka-Dubrovnik, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Split-Vis, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Bol-Jelsa, Mali Lošinj-Cres-Rijeka;

Trajekt na liniji Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali ne pristaje u luku Drvenik Mali, trajekt na liniji Šibenik-Kaprije-Žirje ne pristaje u luku Kaprije a katamaran na liniji Jelsa-Bol-Split ne pristaje u Bolu, izvijestio je HAK.

Povodom blagdana Sveta tri kralja zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju (osim na državnoj cesti DC1 i autocestama) bit će u:

  • subota, 6. siječnja do 23:00 sata;
  • nedjelja, 7. siječnja, od 12:00 do 23:00 sata.

Usporeno se vozi u zonama radova:

  • na brzoj cesti DC1 Solin-Klis;
  • na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Mrzlog Polja;
  • na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Turnja;
  • na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra.

sveti lovreč Žive jaslice - kraljevi

SV. LOVREČ: Žive jaslice odgođene za nedjelju

Foto di Gerd Altmann da Pixabay

Prevarom došao do dobitnog listića na kladionici i ukrao 23.000 eura