in

MARČANA: Gotova prva faza obnove ceste u Loborici – Promet otvoren, radovi se nastavljaju na jesen

Obnova prvih 550 metara prometnice u Loborici, iz smjera Pule prema centru mjesta, dovršeno je i pušteno u promet, saznajemo od načelnika Općine Marčana Predraga Pliška.
Velika je to investicija, „teška“ gotovo 10 milijuna kuna bez PDV-a, koju su zajedno pokrenule prošle godine Općina Marčana, Hrvatske ceste i Vodovod Pula.
Temeljita obnova ove ceste kroz naselje nastavit će se u listopadu, kada će se urediti preostalih 550 metara. Kraj svih radova očekuje se u prosincu ove godine.

Investicija obuhvaća rekonstrukciju prometnice, oborinske odvodnje, zatim zamjenu vodovodne infrastrukture, te gradnju javne rasvjete, potpornih i zidova okućnica.
Općina Marčana u toj investiciji sudjeluje s nešto više do 2 milijuna kuna kojima se financira gradnja nogostupa, ogradnih zidova, javne rasvjete i sređivanje imovinsko-pravnih odnosa.

Najveći financijski zalogaj, 7,27 milijuna kuna bez PDV-a, otpada na Hrvatske ceste koje, podsjeća načelnik Pliško, izvode radove na prometnoj površini i oborinskoj odvodnji, nogostup, te električnu i komunalnu infrastrukturu. Plaćaju i kompletni nadzor nad građenjem.
Vodovod izvodi radove „teške“ 1,2 milijuna kuna bez PDV-a uz državnu cestu D66 u dužini od 2 kilometara i to prema zajedničkoj nabavi koju su provele Hrvatske ceste. Rekonstruiran je postojeći vodovodni cjevovod u dužini od 1290 M’i to 520 m’ NLDN100 i 720 m’ NLDN 125.

Podsjetimo da se promet Loborikom cijelo vrijeme dok su trajali radovi odvijao neometano. Teški teretni promet u tranzitu bio je zabranjen i odvijao se zaobilazno preko županijske ceste Barban – Vodnjan i obratno.

Istra još jedan dan bez novooboljelih od koronavirusa

ČUVAJTE SE DŽEPAROŠA! Usred bijela dana 73-godišnjakinji lopov ukrao torbu s novcem i dokumentima