in

Mjere redukcije vode u Istri ostaju

Župan Boris Miletić i Dino Kozlevac. Photo: Srećko Niketić/PIXSELL

Nakon još jedne koordinacije za praćenje vodoopskrbe u ponedjeljak, 1. kolovoza, župan Boris Miletić izjavio je nakon sastanka medijima da sve mjere ostaju na snazi. Pred novinarima je izjavu župan dao s načelnikom Stožera civilne zaštite Dinom Kozlevcem i direktor pulskog Vodovoda Edom Krajcarom.
Kao što predviđaju aktualne mjere redukcije koje su na snazi, još najmanje tjedan dana ostaje zabrana zalijevanja javnih i privatnih zelenih površina i sportskih terena, zabrane upotrebe tuševa na plažama, zabrana pranja vozila te zabrana pranja javnih površina, ulica i trgova, osim površina tržnica i ribarnica.
-U proteklom tjednu padaline nisu značajno utjecale na hidrološku situaciju. Donošenjem mjera redukcije u startu smo odredili primarni cilj a to je da se građanima i turistima omogući korištenje pitke vode. Ovim mjerama vidljivo je smanjenje potrošnje i nadamo se da ćemo sezonu do kraja izdržati bez dodatnih mjera redukcije potrošnje, izjavio je župan.
Dodao je da meteorolozi najavljuju još jedan toplinski val koji će ponovno utjecati na veću potrošnju vodu, a stanje akumulacije u Butonigi je isto kao i prošlog tjedna kada su imali zadnju koordinaciju.

Župan se zahvalio građanima i turistima na pridržavanju svih mjera redukcije te apelirao na sve da budu odgovorni i racionalni u korištenju pitke vode.

sveti petar u šumi

Vođeno razgledavanje Sv. Petra u Šumi ponedjeljkom

Teška industrija u Lapu - Foto Grad Poreč

Bogat vikend u POREČU: Od Teške industrije i klapa do izložbe kristala i Ljeta pod kulom