in

Mladi iz 19 zemalja u Poreču: Okupio ih ljetni kamp LIONSA

Nakon sedam dana u obiteljima-domaćinima 20. srpnja u Poreču počeo je Lions kamp mladih, koji je okupilo 30 mladih iz 19 zemalja Europe i svijeta, kako bi započeli realizaciju programa kampa i druženje mladih koje im je priredio Lions Distrikt Hrvatska.

Mladi će tijekom boravka u Istri obići pulsku arenu, jamu Baredine i Zvjezdarnicu Tičan, te obići gradove Pulu, Pazin, Poreč, Rovinj, Grožnjan i Vrsar, a pored brojnih izleta predviđeno je i nekoliko edukacija, zanimljivih igara te upoznavanja.

U sklopu posjeta Poreču, mladi, njihovih šestero mentora uz vodstvo Borisa Jugovca posjetili su i gradsku palaču u kojoj su se nakratko susreli i s porečkim gradonačelnikom Lorisom Peršurićem.

Osim zahvale što su kao svoje mjesto boravka i organizacije kampa odabrali upravo Poreč i Poreštinu, gradonačelnik im je u kratkim crtama predstavio Poreč i njegove posebnosti.

Iz organizacije su naglasili kako je cilj ovakvih druženja upoznavanje lokalne kulture i običaja, uz svakodnevne izlete, sportska natjecanja i edukacije. (Izvor Grad Poreč)

VOLITE LI POMIDORE? 25. srpnja u Umagu 22. kulinarsko-humanitarna Fešta od rajčica

Za vikend seniorska boćarska prvenstva u Pazinu i Ročkom Polju