in

MUP: Najava akcije nadzora tehničke ispravnosti vozila u petak

Foto Policijska uprava istarska

Prometna policija će akciju provoditi sutra od 9 do 11 sati na Trgu na mostu u Puli  te će vozače informirati o mogućnosti obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede vozila

Pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske, na području Republike Hrvatske se od 21. do 26. studenoga provodi preventivno-sigurnosna akcija ”Dani tehničke ispravnosti vozila”.

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula će, uz svakodnevno pojačan nadzor tehničke ispravnosti tijekom akcije, 25. studenoga 2022. godine od 9 do 11 sati na Trgu na mostu u Puli provoditi ciljanu preventivnu prometnu akciju ”Nadzor tehničke ispravnosti vozila”.

Prometna akcija provodit će se u suradnji s Hrvatskim autoklubom Pula – Rovinj, čiji će servisni savjetnici i automehaničari vizualnim pregledima kontrolirati tehničku ispravnost vozila, posebice kontrolu svjetlosne signalizacije na vozilima. Tijekom provođenja aktivnosti policijski službenici vozače će informirati o mogućnosti obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede vozila, uz isticanje važnosti tehničke ispravnosti vozila i poticanje preventivnog kontroliranja vlastitog vozila. 

Cilj prometne akcije je smanjiti broj prometnih nesreća i stradavanje sudionika uzrokovanih tehničkom neispravnošću vozila, odnosno povećanje razine tehničke ispravnosti vozila i prometne kulture, uz poticanje vozača na pravovremenu preventivnu kontrolu ispravnosti vlastitoga vozila. 

Ističemo da je izmjenama i dopunama Zakona sigurnosti prometa na cestama (NN 85/22 od 30.7.2022.) propisana novčana kazna u iznosu od 300 kuna za vozača koji u prometu na cesti upravlja vozilom koje nema kutiju prve pomoći sukladno Pravilniku kojim se propisuju tehnički uvjeti vozila u prometu na cestama.

Podsjećamo i na zakonsku obvezu da na motornim vozilima od 1. studenoga 2022. do 31. ožujka 2023. godine za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svijetla.

novčanik pixabay

Ukrali novčanik pa s karticama išli u kladionicu, u trgovinu mobitelima, na kiosk…

Foto PU zagrebačka - Ilustracija

Falsificirao potpis na dostavnici. Pismo je bilo iz policije