in

Muškarac i žena davali drogu maloljetnicima i tjerali ih da kradu

Ilustracija PU istarska

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 42-godišnji hrvatski državljanin i 35-godišnja hrvatska državljanka počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, omogućavanje trošenja droga i povrede djetetovih prava.

Policijski službenici su 7. prosinca oko 8 sati u stanu na području Pule uhitili 42-godišnjaka te su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretragu stana i pronašli 70 tableta ecstasy, 32.7 grama hašiša, 8.9 grama marihuane i 2.3 grama nepoznate zelene biljne materije. Također su pronašli i digitalnu vagu i novac za koji se pretpostavlja da potječe od preprodaje droge.

Osim što su policijski službenici utvrdili da je muškarac prodavao drogu maloljetnicima, utvrdili su i da im je i omogućavao trošenje droge tako da im je davao na raspolaganje prostor za konzumaciju droge. Također je utvrđeno kako je na štetu jedne maloljetne osobe počinio kazneno djelo povreda djetetovih prava, s obzirom da je maloljetnu osobu navodio na ponašanje koje je štetno za njen razvoj.

Za prodaju droge  i omogućavanje trošenje droga maloljetnicima osumnjičena je i 35-godišnjakinja koja je od listopada do prosinca prodavala i davala na korištenju drogu maloljetnim osobama. Policijski službenici su prilikom pretrage njenog doma 6. prosinca pronašli 1.2 grama amfetamina namijenjenog daljnjoj preprodaji i digitalnu vagu. Također su utvrdili da je osumnjičena dvije maloljetne osobe navodila na činjenje kaznenih djela, odnosno na krađu raznih proizvoda, a za to im je davala novac ili drogu.  

Osumnjičeni 42-godišnjak je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, dok se kaznena prijava protiv 35-godišnjakinje podnosi nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, objavila je istarska policija 8. prosinca 2022. 

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Vandali oštetili vikendice. Bacali boju, negdje razbili i prozore…

lisice mup policija

UMAG: Prevario djevojku – Platila mobitel koji nikad nije dobila