in

Na istoj strani(ci) u Društvu invalida Poreč

„Na istoj strani(ci)“, u projektu Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom, okupljaju se srednjoškolci, korisnici Doma za starije i nemoćne, umirovljenici i starije osobe, porečka djeca s poteškoćama u čitanju, a u studenom su započele i radionice koje uključuju osobe s invaliditetom.

knjižnica

Nakon veoma zanimljivih i među korisnicima dobro prihvaćenih aktivnosti u Centru za inkluziju i podršku u zajednici Poreč, program „Pronađi me u priči!“ održan je i u porečkom Društvu invalida, s ciljem podržavanja i stvaranja novih ideja u krugu ranjivih skupina zajednice te smanjenja društvenih nejednakosti, što je jedna od osnovnih zadaća knjižnice.

Održana su dva ciklusa radionica pod stručnim vodstvom psihologinja Zdravog grada PorečMarijane Rajčević Kazalac, psihologinje i psihoterapeutkinje realitetne terapije i Emine Nezirević, psihologinje i edukantice geštalt psihoterapije. Uz stvaranje vlastitih jesenskih priča, uz puno emocija i osobnih doživljaja, polaznici radionica svoja su druženja zaokružili zimskim ciklusom prizivajući najljepša sjećanja. Osjetom mirisa, koji najbrže može potaknuti sjećanja, uz arome cimeta, citrusa, lješnjaka, kokosa i ruma, uz pregršt lijepih pročitanih priča, dotaknuli su pravu blagdansku atmosferu.

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom, odobren je u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava ˝Čitanjem do uključivog društva˝ koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te su za njegovu realizaciju odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 2.132.819,73 kn. 85% sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, 15% Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

ljekarna apoteka ilustracija foto pixabay

Dežurne ljekarne u Poreču u prosincu i siječnju

Ilustracija - Foto PublicDomainPictures za Pixabay božić poklon advent

Općina Kaštelir-Labinci djeci priprema poklon iznenađenje – pravu božićnu čaroliju