in

Na online nastavu prelaze i viši razredi osnovnih škola, ne samo srednjoškolci

Nakon što je u utorak Stožer civilne zaštite Istarske županije donio odluku kojom srednjoškolci idući ponedjeljak prelaze na online nastavu, danas je naknadno donesena odluka da će od 14. prosinca na nastavu na daljinu prijeći i učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola. Učenici nižih razreda za sada će pohađati nastavu u školi. 

“Ovu smo odluku donijeli u suradnji s prosvjetom, ravnateljima škola ali i nakon stručne procjene naših epidemiologa”, rekao je načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Kako piše nadalje Index, Kozlevac se ponovno osvrnuo na neodgovorno ponašanje pojedinaca.

-U potpunosti pratimo kretanje virusa u Istri, no ljuti nas ponašanje pojedinaca koji se ne pridržavaju mjera samoizolacije jer će nam, ako se tih 1.517 osoba u samoizolaciji ne bude pridržavalo mjera, oni biti izvor zaraze. Zaraza nam dolazi iz obiteljskih krugova i malih tvrtki. Zato opet apeliram na građane da drže distancu, da nose zaštitne maskice i da smanje kontakte, poručio je Kozlevac.

Podsjetimo na podatke koje je jutros objavio Stožer – u zadnja 24 sata potvrđeno je 85 novozaraženih osoba s područja županije. Za 57 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 10 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja Rijeke (7), Karlovca (1), Italije (1) i Srbije (1).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 18 osoba. Izliječeno je 83 osoba. Trenutno je 695 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba a u mjerama samoizolacije nalazi se 1.517 osoba.

POREČ: Usluga na natječaju iznajmljuje tri poslovna prostora

gradska uprava poreč palača

POREČ: Gradska uprava obustavila prijem građana do daljnjeg