in

Načelnik istarskog Stožera poziva na dostojanstven doček nove godine

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac pozvao je građane da mirno i dostojanstveno isprate staru i dočekaju novu 2021. godinu:

-Nemamo baš razloga za fešte. Ovdje je covid, a gore u središnjoj Hrvatskoj nakon potresa mnogi su unesrećeni, ugroženi, deseci tisuća ljudi.

Svečano obilježimo ali skromno, u obitelji, bez velikih druženja. Bit će vremena za to. U konačnici mjere su tu kojih se treba držati. Nije vrijeme ni za bučna slavlja ni petarde, jer mnogi ljudi su u problemima. Stoga prođimo ovu noć tiho i dostojanstveno. Posljedice ove 2020. ćemo pamtiti i osjetiti još neko vrijeme ali s time se moramo svi skupa nositi, veli Kozlevac koji se ipak nada boljoj 2021.

Još jednom se zahvalio svim građanima i pozvao ih da naprave još i taj polukorak, da izađemo iz ovoga svi skupa, dodao je i čestitao novo lito.

Sigurno u novogodišnjoj noći

Kao i svake godine, za očekivati je da će građani u novogodišnjoj noći koristiti petarde, rakete i druga pirotehnička sredstva kako bi ispratili godinu na izmaku. Policijska uprava istarska stoga još jednom podsjeća da pirotehnička sredstva nisu igračke i da njihovo neoprezno i nestručno rukovanje može izazvati teške posljedice. Policija poziva građane da budu oprezni ukoliko koriste pirotehnička sredstva te posebno apelira na roditelje da obrate pozornost na djecu kako ne bi ozlijedili sebe i druge osobe.

Izvor Radio Labin

Za stradale u potresu dosad prikupljeno 25 milijuna kuna, timovi aktivni na terenu

POREČ: Gradski čelnici obišli dežurne službe