in

Nagradu ISTRIANA dobili istaknuti Istrani, među kojima i Đeni Dekleva-Radaković iz Poreča i Franco Palma iz Tara

Svečana dodjela nagrada Istriana za najbolje pojedince iz svijeta gospodarstva, kulture, glazbe, zdravstva, znanosti i sporta Istre održana je jučer u Puli.

Dvanaestoj po redu dodjeli nagrade prisustvovao je zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizio Radin, koji je naglasio kako Istriana svojim kontinuitetom potvrđuje da imamo brojne vrijedne i talentirane ljude.

„Ovdje se nagrađuje nešto specifično vrijedno, koje nije samo individualni uspjeh mjeren egoističnim parametrima globalizirane tržišne ekonomije, dakle novcem i materijalnim bogatstvom, već koji nagrađuje svakodnevni i dugogodišnji rad, trud i zalaganje. Istriana nije samo nagrada, već prije svega izraz poštovanja i zahvalnosti šireg društvenog zavičaja – Istre – prema svojim istaknutim ljudima“, kazao je župan Radin.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Pule Boris Miletić, koji se pridružio čestitkama.

Dugogodišnji ravnatelj Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, danas u mirovini, Josip Šiklić, dobitnik je Istriane u kategoriji „Znanost i obrazovanje“.

U kategoriji „Kultura“ Istriana je posthumno dodijeljena slikaru Ivanu Obrovcu za jedinstveni umjetnički događaj “Obrovac na kvadrat” i dugogodišnji predani pedagoški rad.

U kategoriji „Glazba“ dobitnica Istriane je skladateljica, pijanistica, harmonikašica i voditeljica zborova Đeni Dekleva Radaković, a nagradu joj je uručio župan Radin.

Istriana za „Zdravstvo“ pripala je prof. psihologije i voditeljici Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Heleni Mitrović.

U kategoriji Sporta nagrada je pripala Dorijanu Čaliću, nekadašnjem boksaču, a danas treneru.

Vlasnica i direktorica tvrtke M-G Express Maria-Gracia Baćac ovogodišnja je dobitnica Istriane u kategoriji „Gospodarstvo“.

Dobitnik posebne Istriane za životno djelo je Franko Palma.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Nina Fakin i Mateo Pilat. Voditelji programa su bili Dražen Turina Šajeta i Kristijan Nemet, poznati radijski voditeljski par.

Nagrada Istrijana pokrenuta je na inicijativu novinara Daniela Sponze, a pobjednike su svojim glasovima odabrali gradonačelnici i načelnici istarskih općina, predsjednici uprava najvećih gospodarskih subjekata, novinari, kulturni, sportski i zdravstveni djelatnici, kao i slušatelji Radio Pule, priopćeno je iz organizacije.

Plesni studio MOT priprema za 14. prosinca ČAROLIJU BOŽIĆNE NOĆI

Valamar pokreće poslovnu edukaciju V-EXECUTIVE za svoje najbolje talente