in

Najava akcije kontrole brzine kretanja vozila u Istri

Foto Policijska uprava istarska

Na području Policijske uprave istarske 24. studenog 2022. godine u vremenu od 9 do 14 sati provesti će se  prometna akcija ”Kontrola brzine kretanja vozila”.
 
Najviše je osoba stradava u prometnim nesrećama koje se dogođaju zbog nepropisne ili neprilagođene brzine. Na području Policijske uprave istarske od 1. siječnja do 20. studenog 2022. godine u prometnim nesrećama koje su se dogodile zbog nepropisne ili neprilagođene brzine smrtno je stradalo osam osoba, 46 osoba je teže ozlijeđeno, a 203 osobe zadobile su lake tjelesne ozljede.
 
Za vrijeme prometne akcije policijski službenici će, osim pojačanog nadzora brzine kretanja vozila, nadzirati i vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje.
 
Vozač koji vozi brzinom većom od dopuštene čini prometni prekršaj. Prekršaji su baza iz koje nastaju prometne nesreće. Što su brzine veće, u slučaju prometne nesreće posljedice će biti teže. Kako se ne bi dogodila prometna nesreća i ne bi nastale posljedice za život i zdravlje sudionika u prometu, vozač mora biti pažljiv i voziti dopuštenom brzinom. Nedopuštena brzina, osim što ugrožava sigurnost vozača, ugrožava i sigurnost drugih sudionika u prometu, a osobito putnika i pješaka. Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise.

Foto di Jon Pauling da Pixabay lisica divljač

Kod Vižinade naletio na lisicu, a drugi na divlju svinju u Labinu

Foto Usluga Poreč

Usluga Poreč ima akciju skupljanja stare odjeće i obuće