in

Najava akcije nadzora korištenja pojasa i nepropisne uporabe mobitela u vožnji

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

Policijski službenici će sutra u Rovinju provesti prometnu akciju Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela u vožnji

Policijska postaja Rovinj-Rovigno nastavlja s aktivnostima, kojima je cilj podići prometnu kulturu i osvijestiti vozače na opasnosti u prometu pa će tako se u srijedu 8. veljače od 11 do 15 sati, na području Rovinja provesti kontrolu korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

U 2022. godini na rovinjskom području utvrđeno je ukupno 1.017 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, što je za 30% više prekršaja nego 2021. godine te 828 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, što je za 17% više nego 2021 godine.

Uz vožnju pod utjecajem alkohola i nepropisnu brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela četiri su glavne ubojice u prometu, odnosno prekršaji koji izazivaju prometne nesreće s najtežim posljedicama. Policija stoga podsjeća vozače i putnike u vozilima da se obavezno vežu prije svake vožnje, pa i one najkraće te da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, a ukoliko ga već moraju koristiti, da upotrebljavaju napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku.   

Foto Grad Poreč

Grad Poreč i Dom financiraju edukaciju za njegovateljice

Foto Galatea Funtana - Vrsar - Natjecanje u Udinama

FUNTANA/VRSAR: Galateice u Italiji vrlo uspješne. Najbolji plasman ostvarila Iana Benčić