in

Najhladnija noć u Istri ove zime. Ovo je prognoza za iduće dane

29.01.2023., Begovo Razdolje - Najviše naseljeno mjesto Hrvatske okovano snijegom. Photo: Goran Kovačić/PIXSELL

Današnje jutro bilo je najhladnije ove zime, a temperature zraka u Istri lokalno su pale ispod -7 °C, objavio je Istramet u ponedjeljak 30. siječnja 2023.

Najniža temperatura zraka izmjerena je u Čepićkom polju gdje je zabilježeno -7,1 °C. Zatim slijedi Palud (-7,0 °C), Pazin (-6,7 °C), Livade (-6,4 °C), itd. Uz obalu je najniža temperatura zraka zabilježena u Peroju (Portić) gdje je bilo -4,0 °C.

Screenshot Istramet Twitter
Screenshot Istramet Twitter

Idućih dana očekuje nas postupan porast temperatura, naročito dnevnih vrijednosti, dok će jutra i dalje biti vrlo hladna uz mraz. Puhat će većinom slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Novi prodor hladnog zraka koji očekujemo krajem tjedna naše krajeve tek će rubno zahvatiti. Glavnina prodora pogodit će središnji dio Balkana, dok će se kod nas temperatura nastaviti kretati oko uobičajenih za doba godine.

Početkom idućeg tjedna moguće je novo umjereno do jako zahladnjenje, međutim ponovno nije izgledno stvaranje ciklone uz snijeg, a čini se kako će glavnina hladnog zraka zahvatiti istočnije predjele.

Prava zima se nastavlja, ali bez ciklona i snijega. Takvo stanje vjerojatno će potrajati tjednima! (Petar Radovan/Istramet).

Foto Kuglački klub Istra Poreč

Porečke kuglačice “razbile” Podravku

Sonja Rajko

“Matematička čajanka sa Sonjom” u porečkoj knjižnici