in

NARKOMANI SE OKUPLJAJU U ŠUMICI KOD FACINKE: Porečan pronašao šprice i igle – policija upozorava da se to ne smije dirati

Na području Poslovne zone Facinka, uz glavnu prometnicu Poreč – Varvari, u šumici je naš čitatelj pronašao upotrijebljene narkomanske šprice i igle. Jedno je to od skrovitih okupljališta osoba koje često zajedno konzumiraju drogu intravenozno.

Čitatelj koji nam je poslao fotografije najprije je sve prijavio policiji, a zatim počistio kako na tu hrpu potencijalno opasnih igala ne bi pronašli drugi šetači, a naročito djeca.

-Pronašao sam to blizu Facinke, kad se ide od glavne prometnice Poreč prema Varvarima, odnosno prema bazenu od vodovoda i mostu za Varvare. Uklonio sam ih s time da sam prije toga obavijestio policiju gdje su mi rekli da znaju za to mjesto. U međuvremenu sam ponovno otišao pogledati to mjesto i za sada nisam pronašao ništa, napisao nam je naš čitatelj čiji su podaci poznati redakciji.

Upit smo proslijedili Policijskoj upravi istarskoj.

-Policija provodi brojne aktivnosti u cilju sprječavanja nedopuštenih ponašanja pa tako i sprječavanja zlouporabe droga. U tom smislu redovito prikupljamo informacije o osobama koje se bave preprodajom droge i mjestima koja su operativno interesantna kao lokacije na kojima se droga preprodaje ili konzumira. S obzirom na dostavljene obavijesti policija će svakako izvršiti odgovarajuće provjere, napisali su na naš upit iz PU istarske.

Iako je Porečan koji nam je poslao fotografije djelovao u najboljoj namjeri, pa je šprice uklonio kako ih ne bi pronašla djeca, iz policije upozoravaju da je najbolje takve stvari ipak ne dirati.

-U slučaju pronalaska pribora za konzumaciju droga na javnim mjestima pozivamo građane da ih radi vlastite sigurnosti ne diraju, već da o tome obavijeste policiju, komunalne službe ili službe nadležne za rad s osobama koje boluju od ovisnosti te će se navedeni pribor tada ukloniti na primjeren način, bez opasnosti za građane, odgovoreno nam je iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU istarske.

Istra Terra Magici fotografije ustupio čitatelj – zabranjeno preuzimanje

POREČ i Zaklada policijske solidarnosti zajedno rješavaju stambeno pitanje policajaca

20. POREČKI DELFIN okupio 1.300 plivača – Najbolji JAKOV IGREC iz Poreča i Bugarka VASILIKI KADOGLU