in

NOVIGRAD: Dogovoreno povećanje plaće za djelatnike dječjih vrtića

Foto Grad Novigrad

Nedavno su u gradskoj upravi Grada Novigrada uspješno završeni razgovori o povećanju prava djelatnika novigradskih dječjih vrtića kojeg su dogovarali osnivač dječjeg vrtića Tičići i  Dječjeg vrtića Suncokret-Girasole, Grad Novigrad i Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske.

Na sastanku su sudjelovali Anteo Milos, gradonačelnik Novigrada sa suradnicima, Iskra Vostrel Prpić predsjednica i Slaven Vukašinec glavni tajnik Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, te povjerenice Sindikata iz novigradskih vrtića, Sandra Lučić – Markežić i Karin Šepić.

Predstavnici Grada, djelatnika vrtića i sindikata dogovorili su povećanje plaće od 1.svibnja 2024. te proširenje ostalih materijalnih prava za sve djelatnike u oba gradska vrtića. Ovim dogovorom povećat će se bruto osnovica za izračun plaće svim djelatnicima za 4%, a za tri radna mjesta povećati će se i koeficijenti izračuna plaće: 7% za odgojiteljice i medicinske sestre, i 5% za osobne asistente.

Pojedina materijalna prava u vrtićima koja su već povoljnija od onih koje predlaže Sindikat, neće se mijenjati usprkos povećanju plaća, a ovim dogovorom osigurana su i nova specifična materijalna prava posebno vezana uz rad u vrtiću.

Ovom prigodom gradonačelnik Milos izjavio je: „Grad Novigrad kao osnivač vrtića izdvaja znatna sredstva iz Proračuna za nesmetani rad dva novigradska dječja vrtića u kojima je upisano dvjestotinjak djece. U Proračunu za 2024.g. planirano je okvirno 1,47 milijuna Eura za predškolski odgoj, te ako uspoređujemo 2023. i 2024. godinu u izdvajanjima za plaće djelatnika dječjih vrtića, ovim dogovorima izdvajanja za plaće dodatno će narasti za oko 90 tisuća eura. Budući da će se time poboljšati materijalna prava za 50-tak djelatnika novigradskih vrtića, kako bi dodatno podržali vrijednost ulaganja u predškolski odgoj, prihvatili smo prijedloge Sindikata i dogovorili nove uvjete, ne dirajući bolja materijala prava koja su im već bila zajamčena. Vjerujem da smo time pokazali dobru volju i potvrdili da ćemo uvijek, u mogućnostima koja nam dopušta Proračun, podržati ulaganja za dobrobit lokalne zajednice“, objavio je Grad Novigrad.

policija traka mjesto nesreće

Pod utjecajem alkohola vozač (70) izazvao nesreću na Istarskom ipsilonu

Foto Policijska uprava istarska

Istarska policija objavila tko je gurnuo ženu s tvrđave usred noći na Uskrs