in

NOVIGRAD: Dovršeno uređenje velikog parkirališta kod Mandrača

Foto Grad Novigrad

Javno parkiralište u Mandraču nedaleko nekadašnjeg vinskog podruma, do sada poznato i kao „bijeli parking”, pred sam Uskrs osvanulo je u potpuno novom ruhu. Ova velika parkirna površina u potpunosti je asfaltirana te su na njoj označena parkirališna mjesta, čime je ova značajna investicija u uređenje parkirališta privedena kraju.

Ukupno je asfaltirano oko 3.200 četvornih metara, a parkiralište sada može primiti oko 140 automobila, od čega je pet parkirališnih mjesta rezervirano za vozila osoba s invaliditetom te dva mjesta za trudnice odnosno majke s malom djecom. Radovi na asfaltiranju dovršeni su u tjednu prije Uskrsa, kako bi novouređeni parking dočekao očekivano veći broj gostiju Novigrada u tom blagdanskom vikendu.

Radove na asfaltiranju izvelo je poduzeće Gortan projekt, pripremni radovi za asfaltiranje i radovi na oborinskoj odvodnji povjereni su obrtu za građevinsku mehanizaciju Robi, dok su bojanje i označavanje parkirnih mjesta obavili djelatnici poduzeća Neapolis. Ukupan iznos ovih radova, oko 630.000 kuna (s PDV-om), podmirilo je gradsko komunalno poduzeće Neapolis, koje upravlja gradskim parkiralištima odnosno sustavom naplate parkiranja na području Novigrada.

Dodajmo kako će u skoro vrijeme ovo parkiralište biti opremljeno i brzom punionicom za vozila na električni pogon.

Da podsjetimo, asfaltiranju parkirališta, kao završnoj fazi ove investicije, prethodili su i neki drugi zahvati. Prije privremenog zastoja zbog pandemije izveden je kolektor fekalne kanalizacije, u režiji komunalnog poduzeća 6. maj odvodnja d.o.o. Umag, te oborinska odvodnja, a postavljen je i separator masti i ulja, obzirom da je riječ o većoj parkirnoj površini, u neposrednoj blizini mora.

Izvor Grad Novigrad

Foto Istarska županija - Labin

Uređen stacionar u Labinu – Miletić: Kontinuitet ulaganja u zdravstvene ustanove je ključan

Vižinada - Verši na šterni 2021.

VIŽINADA/POREČ: Objavljen popis pjesnika čije će stihovi biti u zbirci VERŠI NA ŠTERNI