in

NOVIGRAD: Grad osigurao 100 tisuća kuna nepovratnih sredstava za svoje poduzetnike

Foto TZ Novigrad

S ciljem potpore poduzetništvu i poticanja poduzetničke aktivnosti, Grad Novigrad i ove će godine novigradskim poduzetnicima dodijeliti financijsku potporu u vidu bespovratnih sredstava. Objavljen je u tu svrhu ovih dana javni poziv za dodjelu nepovratnih sredstava za poticanje poduzetništva u 2020. godini. Riječ je o sredstvima koja Grad redovito dodjeljuje svojim poduzetnicima temeljem godišnjeg Programa poticanja razvoja poduzetništva, javljaju iz gradske uprave.

Poduzetnici, pravne i fizičke osobe, mogu ostvariti nepovratna sredstva kroz nekoliko mjera. Među ostalim tu su potpore novoosnovanim poduzetnicima početnicima za izradu poslovnih planova odnosno investicijskih programa, nabavu informatičke opreme, ishođenje dokumentacije potrebne za otvaranje poduzetničke aktivnosti te nabavu opreme za poduzetničke aktivnosti. U okviru ove mjere maksimalan je iznos potpore 5.000 kuna.

Sufinancirat će se i priprema i kandidiranje EU projekata do 50 posto troška pripreme i kandidiranja projektnog prijedloga, a maksimalno do iznosa od 10.000 kuna.

Tu su i potpore za subvencioniranje dijela troškova polaganja stručnih i majstorskih ispita te za usavršavanja u zanimanju. Predviđeno je sufinanciranje do 50 posto troškova polaganja ispita odnosno usavršavanja, a maksimalno do iznosa od 2.000 kuna.

Zadnja u nizu potpora je ona za subvencioniranje dijela troškova prekvalifikacije i doškolovanja nezaposlenih osoba. Sufinancirat će se do 50 posto troškova školarine, a maksimalno do iznosa od 2.000 kuna.

U gradskom proračunu za ovu godinu u ovu su svrhu osigurana sredstva u iznosu od 100.000 kuna, 30.000 kuna više u odnosu na prošlu godinu. Iznos je povećan uvođenjem nove mjere potpore, one za subvencioniranje prekvalifikacije i doškolovanja nezaposlenih osoba.

Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava osiguranih u ovogodišnjem proračunu, odnosno najdulje do konca ove godine.

Upute i obrasci dostupni su među ostalim i na mrežnim stranicama Grada (www.novigrad.hr).

Istra opet bez novooboljelih od Covida-19

POREČ: Otvoreni upisi u ljetni atletski kamp kluba Maximvs