in

NOVIGRAD: Obnovom fasade zaokružena temeljita obnova vrtića

Foto: Tanja Kocijančić

Ovih su dana dovršeni radovi na obnovi fasade i ograde zgrade u kojoj su smješteni novigradski dječji vrtići „Tičići“ i „Girasole“. Obnovljena fasada, osim svoje važne funkcionalne uloge, razigranim i živim bojama donijela je i dašak vedrine u okruženje vrtića, što će svakako razveseliti vrtićke mališane, objavio je Grad Novigrad na svojim web stranicama.

Radovi su započeti u veljači, a natječajem su prethodno povjereni graditeljskom obrtu Stopić iz Nove Vasi. Ukupna njihova vrijednost je 182.683,12 kuna, od čega je sa 60 tisuća projekt sufinanciralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH, dok je ostatak osiguran proračunom Grada Novigrada. 

Ovom investicijom zaokružena su ulaganja u temeljitu sanaciju vrtićke zgrade, nakon što je 2016. na njoj provedena cjelovita energetska obnova, u sklopu EU projekta Alterenergy (IPA Adriatic CBC).

Da podsjetimo, u okviru energetske obnove zgrade izvedena je tada potpuno nova termoizolacija stropne ploče, kao i izolacija podova odgojnih grupa i polivalentne dvorane. Zgrada je tada dobila i daleko učinkovitiji sustav grijanja u vrtićkim jedinicama i polivalentnoj dvorani, ugradnjom podnog grijanja te djelomične ugradnje sustava centralnog upravljanja grijanjem i hlađenjem. Zamijenjenu su tada i fasadna stolarija te rasvjetna tijela, priopćeno je iz gradske uprave.

POLJACI SPOJILI ISTRU I DALMACIJU – nije još poznato hoće li se Istarski supermarketi pripojiti Studencu

U SAVUDRIJI 7. SUSRET GUVERNERA I BANKARA REGIJE – Glavna tema kako tehnološke inovacije mijenjaju svijet bankarstva