in

NOVIGRAD: Okončana druga faza radova na infrastrukturi starogradske jezgre. Slijedi nastavak

Foto Grad Novigrad

U drugom dijelu lipnja dovršeni su radovi u okviru 2. faze velike i zahtjevne investicije na ugradnji nove podzemne komunalne infrastrukture starogradske jezgre – fekalne i oborinske odvodnje te vodovodne mreže, s parternim uređenjem ulica i trgova obuhvaćenih radovima.

Ova zadnja dionica druge faze radova zaključena je parternim uređenjem – kamenim popločenjem i asfaltiranjem – nekoliko gradskih ulica: Mlinske ulice, dijela Velike ulice, ulice Kula i ulice Male Gospe. Prethodno su – da podsjetimo – uoči Uskrsa, radovi dovršeni na Trgu Poceto, u ulici Rotonda i u dijelu ulice Gradskih vrata.

Nastavak radova u okviru treće, posljednje faze ovog trogodišnjeg investicijskog projekta, slijedi najesen, nakon turističke sezone, radovima u Velikoj ulici, ulici Gradskih vrata te na Velikom trgu.

Podsjećamo, ova se investicija provodi u okviru EU projekta „Novogradnja i proširenje sustava odvodnje u aglomeraciji Novigrad-Brtonigla“, čiji je nositelj komunalno poduzeće 6. maj odvodnja d.o.o., a radove izvodi CGP d.d. Novo Mesto. Riječ je o investiciji koja kroz tri godine predviđa temeljitu rekonstrukciju, proširenje i novogradnju sustava fekalne i oborinske odvodnje te dijela vodovodne mreže starogradske jezgre (i dijela prigradskih naselja), pri čemu se radovi na fekalnoj odvodnji financiraju iz EU projekta, radove na izgradnji oborinskog sustava i kamenog opločenja financira Grad Novigrad-Cittanova, a rekonstrukciju vodovodne mreže financira Istarski vodovod, saznajemo u Gradu Novigradu.

Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD dobio novih 55 parkirališnih mjesta u centru

Foto TZ Funtana

U Funtani u petak Ribarska fešta – Najfinije morske delicije uz glazbu i radionicu “Riba ribi grize rep”