in

NOVIGRAD: Upute za roditelje u samoizolaciji – Ne šaljite djecu u školu ako ih ne možete odvojiti u drugo kućanstvo!

Prenosimo obavijest ravnateljice Osnovne škole Rivarela Novigrad, a vezano za samoizolaciju djece u susjednom Dječjem vrtiću Tičići u kojem je zbog zaražene djelatnice koronavirusom mjera samoizolacije određena za 30 djelatnika i 120 mališana. Zbog toga u samoizolaciji bit će i brojni roditelji.

“S obzirom da je iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije potvrđeno  da je djelatnica Dječjeg vrtića Tičići  u Novigradu pozitivna na koronavirus, a za sve korisnike i djelatnike vrtića određena mjera samoizolacije, obavještavamo vas o mjerama i uputama o postupanju roditelja koji imaju djecu u vrtiću i školi.

Prema uputama Epidemiološke službe ZZJZ IŽ školska djeca, koja su u istom kućanstvu s roditeljima kojima je propisna mjera samoizolacije s vrtićkom djecom ne dolaze na nastavu, već ostaju kod kuće. Ako roditelj ima mogućnost odvojiti školsko dijete u drugo kućanstvo, primjerice kod bake i djeda, onda smije dolaziti u školu.

Nastavno na uputu, mole se roditelji kojima je zbog pojave koronavirusa u vrtiću propisana mjera samoizolacije, a nisu u mogućnosti odvojiti školsko dijete u drugo kućanstvo,  da ne šalju školsku djecu u školu.

O svim mjerama, njihovu trajanju i konkretnim postupanjima bit ćete pravovremeni obaviješteni.

Vrlo je važno da budemo svi odgovorni i spriječimo širenje virusa stoga još jednom apeliram na sve da se, što je više moguće, držimo propisanih mjera kako bismo zaštitili sebe i sve s kojima smo u kontaktu”, piše u obavijesti koju je potpisala ravnateljica Osnovne škole Rivarela Davorka Parmač.

Strašno nevrijeme hara Italijom i Francuskom – Ima mrtvih, nestalih, bujice odnose kuće, sela su odsječena od svijeta…

Pulski rotor svijetlit će ružičastom bojom u znak podrške borbi protiv raka dojke