in

NOVIGRAD: Zbog radova usporen promet od Plodina prema Poreču

Foto: www.novigrad.hr

Svim sudionicima u prometu Grad Novigrad je poručio kako tvrtka Colas Varaždin, koja je izvođač radova na rekonstrukciji prometnice D75 u dijelu kojim ta državna cesta prolazi kroz Novigrad, ovog tjedna uklanja (tzv. frezanje) postojeći završni sloj asfalta radi obnove asfaltnog tepiha na kolniku. Također, u tijeku je prekop za spoj na fekalnu odvodnju. Radovi će se odvijati u dijelu prometnice od velikog kružnog toka kod Plodina prema Poreču tj. benzinskoj postaji Crodux u predjelu Tere.

Radovi na toj dionici trebali bi biti gotovi do kraja tjedna. Promet će se u vrijeme radova odvijati usporeno i otežano, pa sve sudionike u prometu i ovim putem molimo za strpljenje i razumijevanje, te poštivanje privremene prometne regulacije.

Da podsjetimo, riječ je o rekonstrukciji dionice od Celege do Stancije Roželo, ukupno dugoj oko 2,4 kilometra, koja je najvećim dijelom dovršena prije ljeta, a potom su nakon ljetne stanke radovi nastavljeni na dvije dionice – u dijelu prometnice na skretanju s D-75 prema Kastaniji/Pineti odnosno Karpinjanu, te na dionici u predjelu Tere, u okviru koje se nalazi križanje prometnice D-75 s odvojcima prema benzinskoj postaji Crodux, odnosno Aminessovim hotelima Maestral i Laguna te auto kampu Sirena, kao i kružni tok na križanju sa spojnim cestama prema parkiralištu sportske dvorane odnosno prema Domu zdravlja.

Podsjećamo također kako investiciju rekonstrukcije financiraju Hrvatske ceste d.d. Zagreb. Riječ je o rekonstrukciji dionice državne prometnice D-75 u ukupnoj dužini od 2.421 metar. Nakon što je tijekom 2015. i 2016. godine rekonstruirana dionica od Dajle do Celege, krajem 2018. godine započet je nastavak rekonstrukcije, od Celege do Stancije Roželo. Rekonstrukcija obuhvaća sanaciju i proširenje kolnika na oko 7 metara i dogradnju biciklističke staze sa zelenim međupojasom. Na toj su dionici izgrađena i tri kružna toka: kod skretanja za nautički centar, kod skretanja za trgovački centar Plodine, te na predjelu Tere, kod skretanja za tamošnju turističku zonu Tere istok. Vrijednost investicije je procijenjena na 20.000.000 kuna. (Izvor Grad Novigrad)

POREČ: Motivacijsko predavanje Edite Valentić: PUT OD ŽELJE DO MANIFESTACIJE

POREČ: Promocija knjige SLOVENSKA DRUŠTVA U HRVATSKOJ u petak

PRIJE MORA DO MARAFORA - Prijavite djecu na radionicu Gradske knjižnice Poreč

PETKOM U PET: Nova dječja radionica u porečkoj knjižnici