in

NOVO: Novi ravnatelj Lučke uprave Poreč bivši je porečki gradonačelnik

Edi štifanić - Foto Grad Poreč

Nekadašnji gradonačelnik Poreča Edi Štifanić novi je ravnatelj Lučke uprave Poreč. Objavila je to danas Lučka uprava službeno, a nakon provedenog javnog natječaja. Štifanić će zamijeniti Branka Curića.

Lučka uprava je u odluci o imenovanju s potpisom predsjednika Upravnog vijeća Roberta Momića objavila da se Štifanić imenuje ravnateljem Županijske lučke uprave Poreč na mandat od četiri godine koji započinje dana 01.07.2024. godine. Upravno vijeće Županijske lučke uprave Poreč raspisalo je natječaj za imenovanje ravnatelja/ravnateljice Županijske lučke uprave Poreč objavljenog u „Narodnim novinama” i na mrežnim stranicama Županijske lučke uprave Poreč dana 24.04.2024. godine.Na natječaj su u traženom roku pristigle dvije prijave. Prijava kandidata Edija Štifanića pravodobna je i potpuna, a kandidat se pozvao i na pravo prvenstva prema posebnom zakonu. Prijava kandidata Ante Vranješa pravodobna je i potpuna.
Upravno. vijeće Županijske lučke uprave Poreč je na sjednici dana 22.05.2024. godine razmatralo mišljenje Stručne komisije o kandidatima za izbor i imenovanje ravnatelja/ravnateljice županijske lučke uprave Poreč i zapisnik o otvaranju prijava koje je dana 16.05.2024. godine sastavila Stručna komisija, stoji u odluci koju je potpisao Robert Momić.

Momić nam je izjavio da Štifanić ima više upravljačkog iskustva od drugog kandidata s ozbirom na vođenje grada u tri mandata, te u Valamar Rivieri. Plus Štifanič je i branitelj pa sukladno zakonu ima prednost. K tome, pozna ovo lučko područje i sve dionike u njemu, te je upoznat sa svim projekima. Njegovim dolaskom na čelo grada počela je ekspanzija i razvoj Poreča, što uspješno nastavlja Loris Peršurić.

Edi Štifanić je na mjestu gradonačelnika Poreča proveo 12 godina, do 2017. kada ga je zamijenio Loris Peršurić, nakon čega je godinu dana nakon izbora najprije zaposlena kao savjetnik u komunalnom poduzeću Usluga Poreča, a ubrzo je izabran za pročelnika za gospodarstvo Istarske županije. No, tamo se kratko zadržao, pa je krenuo u privatni sektor.

Prvi je natječaj za ravnatelja bio raspisan još prošle godine u listopadu, kada su se javila dva kandidata. Taj je poništen.

Drugi natječaj objavljen je 24. travnja 2024. a izabran je Edi Štifanić.

Foto Lučka uprava Pore

Lučka uprava Poreč objavila natječaj za dodjelu dozvola na lučkom području

Foto Grad Poreč

Završavaju se radovi na kanalizacijskoj mreži po naseljima Antonci, Kosinožići, Vežnaveri, Fuškulin, Jasenovica i Čuši