in

Novo, žestoko pogoršanje vremena pred vratima

Foto GEORGE DESIPRIS za Pexels - Ilustracija

Nakon današnjeg predaha od meteoroloških uzbuđenja, pred nama je novo pogoršanje koje diljem Jadrana i gorja donosi potencijalno opasne vremenske prilike zbog čega su na snazi brojna upozorenja. Noćas slijedi produbljivanje ciklone u Genovskom zaljevu koja će se tijekom utorka premještati prema sjevernom, a zatim i srednjem Jadranu. Vrijeme će samim time biti turbuletno diljem Jadrana uz olujne udare vjetra i grmljavinske pljuskove.

U kombinaciji niskog tlaka zraka, juga i visoke vode, moguća je izražena plima uz plavljenje dijelova obala, a također na dijelu Jadrana može biti olujnih udara zapadnog vjetra

Iako su prvobitne prognoze ukazivale na jak “snjegožder” u Gorskom kotaru, dobar dio jutrošnjih modela predviđa brzo okretanje kiše na snijeg i akumulaciju novih centimetara. Snijega bi u višim predjelima moglo pasti i 30-ak centimetara, a pravo snježno nevrijeme očekuje i više dijelove Slovenije.

Foto Istramet

Postupno smirivanje vremena očekujemo u noći na srijedu, o čemu možete detaljnije čitati u Istrametovom trodnevnom izvješću. Bura će postupno oslabjeti tijekom srijede, a sredinom dana s daljnjim kidanjem naoblake očekujemo i dulja sunčana razdoblja. (Petar Radovan/Istramet).

Detaljna Istrametova prognoza po danima:

UTORAK – Oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno očekujemo vrlo obilne količine kiše. Sredinom dana kiša će u Gorskom kotaru naglo okrenuti na snijeg uz stvaranje pokrivača. Puhat će jako jugo s olujnim, a na Kvarneriću i orkanskim udarima. Sredinom dana okrenut će na jugozapadnjak, a zatim levant i buru s olujnim udarima. Temperature zraka ujednačene, kretat će se od 11 do 15 °C.

SRIJEDA – Prijepodne pretežno oblačno, a od sredine dana djelomice sunčano vrijeme. U Gorskom kotaru prijepodne još može biti slabog snijega. Puhat će slaba do umjerena, još prijepodne ponegdje jaka bura, danju će postupno oslabjeti, a do večeri postupno okrenuti na jugo i jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 3 do 9 °C, dnevne vrijednosti između 11 i 14 °C.

ČETVRTAK – Pretežno sunčano vrijeme uz malu naoblaku. Puhat će većinom slabo jugo i jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 0 do 7 °C, dnevne vrijednosti između 12 i 15 °C.

benzinska postaja crpka

Od utorka nove cijene goriva

Izložba MO Varvari 2019.

U utorak otvaranje izložbe MO Varvari povodom Mavrove