in

Novoizabrana dožupanica Jessica Acquavita primila izaslanstvo Južne Koreje

Novoizabrana zamjenica župana Istarske županije iz redova talijanske nacionalne zajednice Jessica Acquavita, danas je primila izaslanstvo Južne Koreje u prostorijama Istarske županije u Puli.

Na početku prijema Acquavita je pozdravila prisutne u ime obnašatelja dužnosti župana Istarske županije Fabrizija Radina i svoje osobno. 

Povod prijema bilo je predstavljanje Pisma namjere guvernera otoka Jeju, kojim se izražava želja za suradnjom s Istrom, posebice na području turizma.

Zamjenica župana je izrazila zadovoljstvo sudjelovanjem na prijemu te prilikom da čuje konstruktivne ideje i primjere dobre prakse koji su temelj svake nove i kvalitetne suradnje. 

Izuzetno nam je drago što ste prepoznali Istru kao područje za razvoj vaših investicijskih projekata i suradnju u području turizma. Iako veliku pozornost pridajemo ravnomjernom razvoju svih segmenata istarskog gospodarstva, održivi razvoj turizma je svakako visoko na listi prioriteta Istre, rekla je zamjenica župana te istaknula zadovoljstvo jučerašnjim potpisivanjem pisma namjere Turističke zajednice Istarske županije o međusobnoj razmjeni i suradnji s Južnokorejskim turističkim savezom posebne provincijske samouprave Jeju.

Počevši od 1994. godine, kada je Istarska županija postala članicom vrlo važnih međunarodnih organizacija poput Skupštine europskih regija, bilateralni odnosi s utjecajnim regijama i članstvo u važnim međunarodnim organizacijama s vremenom su dovodili i do plodne suradnje i konkretnih projekata. 

Podsjetimo, Istarska županija kontinuirano razvija i unapređuje suradnju s prijateljskim regijama iz Europe i svijeta, te trenutno ima formalizirani oblik suradnje sa 17 regija, a putem zajedničkih inicijativa surađuju s više od 30 stranih regija.

Prijemu su prisustvovali i predsjednik Uprave Unilinea Boris Žgomba te ravnatelj Poliklinike K-centar Dalibor Krpan.

POREČ: Održan Istarski povijesni biennale „Corpus, carnalitas…: o tijelu i tjelesnosti u povijesti na jadranskom prostoru“

Vrsar/Foto Tanja Kocijančić riva

Očekuje se da će i Austrija ukloniti Hrvatsku s liste visokorizičnih zemalja