in

NOVOSTI IZ ISTRE: 2 oboljela od koronavirusa hospitalizirana u pulskoj bolnici

Nakon više od mjesec dana koliko u Istarskoj županiji nije bilo novozaražnih to se promijenilo. Danas, 18. lipnja, imamo dva novooboljela od koronavirusa.

Premda bi netko odmah pomislio da se radi o turistima, ipak nije tako. No, kako doznajemo, radi se o bračnom paru koji živi i radi u Istri. Nakon što su bili u Bosni i Hercegovini u posjet obiteljima, vratili su se natrag u Istru zaraženi.

U priopćenju koje je 18. lipnja stiglo iz istarskog Stožera civilne zaštite piše da je u zadnja 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 19 uzoraka briseva, od kojih su 2 pozitivna na koronavirus.

Radi se o uvezenim slučajevima, osobama koje su protekli tjedan boravile u BiH, na području Sanskog mosta. Epidemiološkom obradom ustanovljeni su bliski kontakti koji su testirani, rezultati su negativni te su stavljeni u samoizolaciju. Trenutno je u samoizolaciji 7 osoba. Izvrsnom organizacijom sustava i brzom reakcijom epidemiološka situacija je i dalje stabilna.

Molimo sve građane da bez prijeke potrebe ne putuju u države i područja s pogoršanom epidemiološkom situacijom, da se pridržavaju protuepidemijskih mjera kako bi sačuvali svoje zdravlje, te kako prilikom povratka ne bi predstavljali mogući izvor zaraze u mjestima svog stanovanja i rada.

Također, molimo sve građane da se i dalje pridržavaju svih zadanih preporuka u cilju očuvanja povoljne epidemiološke situacije u Istri.

Predlaže se svim gradskim Stožerima civilne zaštite pojačani nadzor primjena donesenih preporuka, a time ćemo sačuvati povoljnu epidemiološku situaciju i dokazati odgovorno ponašanje na području Istre, piše u priopćenju.

POREČ/VRSAR: Prijemni ispiti za prvi glazbeni i plesni razred Umjetničke škole

POREČ/BUJE/PULA – Obitelj Jehnić donirala povrće za potrebite Crvenom križu i Domu za starije i nemoćne