in

O nasukanom brodu iz Tanzanije u Istri i onečišćenju mora oglasilo se Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a

Foto Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a

Županijski centar 112 Pazin je 16. travnja u 19,11 sati zaprimio dojavu građanina o nasukavanju teretnog plovila kod rta Ubac na ulazu u Raški zaljev. Obaviješten MRCC koji je već zaprimio dojavu.

Foto Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a
Foto Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a

Do incidenta je došlo zbog pucanja sidrenog lanca zbog jake bure i valova, a u trenutku nasukavanja na brodu se nalazilo 15 članova posade, koji nisu ozlijeđeni. Danas, 17. travnja na poziv Jadranskih pomorskih servisa, u roniteljski izvid su bila uključena i dva pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka i utvrđeno je kako nema onečišćenja mora, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je objavilo: U trenutku nasukanja na brodu se nalazilo 15 članova posade egipatske nacionalnosti, koji nisu ozlijeđeni i nije uočeno onečišćenje mora.

U utorak, 16. travnja 20204. godine oko 19.30 sati, kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod, koji plovi pod zastavom Tanzanije. Obavijest o potrebi za asistencijom remorkera zbog jakog vjetra i bojazni od nasukanja broda na poziciji kod ulaza u luku Rašu, u Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, u Rijeci (MRCC Rijeka), zaprimljena je nedugo iza 19.00 sati.

Lučka kapetanija Pula u 19.16 sati obavijestila je MRCC Rijeka da je remorker isplovio iz Raše prema brodu, koji se nasukao oko 19.30 sati na 40 metara od obale i na dubini između 2 i 5 metara. Očevidne radnje o ovoj pomorskoj nesreći provodit će se u okviru nadležnosti Lučke kapetanije Pula.

pixabay

Važna obavijest HZMO-a za 87.546 korisnika

Biračko mjesto u Poreču - Vatrogasni dom - Foto Tanja Kocijančić izbori

OGROMAN ODAZIV: Ovo su tri grada u kojima je izašlo najviše birača