in

O povijesnim Pazinskim odlukama: Župan sa Savezom udruga antifašista Istarske županije

Foto Istarska županija

Istarski župan Boris Miletić i predsjednica Skupštine Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar održali su, jučer, u sjedištu Istarske županije, u Pazinu, prvi radni sastanak od kada su stupili na dužnost s predstavnicima Saveza udruga antifašista Istarske županije – predsjednikom Brankom Oplanićem, tajnikom Lovrom Sangaletijem i članom predsjedništva Milanom Antolovićem.

Mjesec rujan je u znaku obilježavanja povijesnih Pazinskih odluka, stoga je bilo govora i o predstojećem Danu Istarske županije, koji se slavi upravo u spomen 78. godišnjice pripojenja Istre s maticom Hrvatskom. Za Istarsku županiju radi se o iznimno značajnoj svečanosti kojom se svi zajedno prisjećamo na antifašističke tekovine i velikane NOB-a.

Ovogodišnji dan Istarske županije obilježit će se u subotu, 25. rujna, svečanom sjednicom Skupštine Istarske županije, u pazinskom Spomen domu. Župan i predsjednica Skupštine upoznali su izaslanstvo SUA IŽ s planiranim protokolom i popratnim programom, koji je i ove godine usklađen s propisanim epidemiološkim mjerama.

Izvor Istarska županija – Kabinet župana

NK Jadran dočekuje Pomorac 1921 na stadionu Veli Jože

U Rovinju utrka oldtimera 11. Noćni kup Sv. Eufemije