in

OBAVIJEST: Uklanjanje protubrodske mine iz 2. svjetskog rata iz pulske luke

Foto Policijska uprava istarska

Policija apelira na građene da se suzdrže od aktivnosti na moru i podmorju za vrijeme uklanjanja eksplozivnog sredstava iz pulske luke

Policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka će s djelatnicima Jedinice specijalne i interventne policije Split,  Interventne jedinica policije Pula, pomorskom policijom i drugim ustrojstvenim jedinicama Policijske uprave istarske u nedjelju, 29. studenoga, provesti akciju uklanjanja i uništenja minsko-eksplozivnog sredstva u pulskoj luci.

Riječ je o protubrodskoj mini (tzv. torpedo), koja datira iz II. Svjetskog rata, a nalazi se na dubini od oko šest metara. Kako bi se ona sigurno uklonila i mora, a potom transportirala i uništila na sigurnoj lokaciji, policija će poduzeti odgovarajuće mjere u cilju zaštite života i imovine građana.

Područje pulske luke i Valelunge bit će zatvoreno za javnost od oko 6 do 9 sati s morske i kopnene strane, dok će pristup na Marleru biti onemogućen građanima, također s kopnene i morske strane, od 8 sati pa do poslijepodnevnih sati. Točno trajanje operacije uklanjanja i uništenja minsko-eksplozivnog sredstva ovisiti će o vremenskim uvjetima na moru te o dinamici posla.

Za vrijeme akcije mole se građani da ne pristupaju zonama osiguranja koje će uspostaviti policijski službenici te da postupaju po uputama policijskih službenika radi njihove sigurnosti i sigurnosti svih sudionika akcije uklanjanja.

Izvor Policijska uprava istarska

Ilustracija - Foto Policijska uprava sisačko-moslavačke

Obračun oštrim predmetom u Istri: Uhićen zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda

Foto TZG Poreč

EPIC RIDES opet stiže u Poreč i otkriva ljepote zapadne obale Istre