in

Obilježen Europski tjedan mobilosti

Foto PU istarska

Povodom Europskog tjedna mobilnosti na Trgu Portarata u Puli, policijski službenici prezentirali su na info punktu rad policije kroz zdrav način kretanja

Foto: PU istarska

I ove godine Policijska uprava istarska uključila se u manifestaciju „Europskog tjedana mobilnosti“  koji  organizira Grad Pula- Pola koja se održava svake godine od 16. do 22. rujna. Istovremeno policija provodi i ROADPOL-ove Dane sigurnosti u prometu nizom preventivnih i represivnih aktivnosti.

Tim povodom dana 16. rujan, na prostoru Trga Portarata u Puli, između 9,30 i 11 sati, policijski službenici Odjela za prevenciju Ureda načelnika, Postaje prometne policije Pula – Pola i Policijske postaje Pula – Pola prezentirali su na policijskom info punktu rad policije kroz zdrav način kretanja – biciklističkom ophodnjom, preventivni rad na ispravnom i sigurnom kretanju u prometu, posebice sigurnom kretanju pješaka i biciklista kroz letke „Sigurno na dva kotača“ i „Poštujući propise uvijek stižem“, te najavili Dan bez poginulih u prometu 21.9.2021.godine, kada će građani moći potpisati prisegu o sigurnom sudjelovanju u prometu : Pledge (roadpolsafetydays.eu)

Zajedno sa policijom na manifestaciji su sudjelovali, prezentirali i demonstrirali svoje aktivnosti koje se odnose  na Program osposobljavanja za upravljanje biciklom  Zajednica tehničke kulture Pula i  Hrvatskog auto kluba Pula –Rovinj (HAK). 
Društvo distrofičara Istre je izložilo svoja vozila za osobe sa smanjenom pokretljivošću, koja su zainteresirani građani mogli isprobati.

Ovogodišnji tjedan mobilnosti se održao pod sloganom „Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!“.

Izvor PU istarska

POKRALE STARICU: Prevarantice lagale da ih je poslala doktorica

Rovinjski Muzej za Dana grada: Besplatan ulaz i otvorenje izložbe „Potonuli brodovi“