in

Objavljena Novigradska kronika – Poslušajte novosti iz obitelji Cernogoraz, o velikim investicijama i manifestacijama

Foto Grad Novigrad

U ponedjeljak 8. travnja TV Nova emitirala je novo izdanje Novigradske kronike s aktualnim temama koju možete pogledati OVDJE.

U starogradskoj jezgri grada Novigrada od rujna 2023. godine nastavlja se s trećom fazom radova na velikom kapitalnom projektu Grada Novigrada s temeljnom rekonstrukcijom komunalne infrastrukture na novigradskom Velikom trgu. O finalnoj fazi uređenja Velikog trga i završenim radovima u okolnim ulicama, više možete saznati od gradonačelnika Antea Milosa i Filomene Šahta, više stručne suradnice za prostorno planiranje.

Foto Grad Novigrad vesna ferenac
Foto Grad Novigrad

U razgovoru s direktoricom Turističke zajednice Novigrad, Vesnom Ferenac, saznali smo detalje planiranih aktivnosti i manifestacija u travnju i svibnju. Izdvojit ćemo jednodnevni program pješačenja u prirodi koji će se održati 20. travnja – Hoditi i zdravi biti, edukaciju za iznajmljivače koja je planirana za 23. travnja, te tradicionalni Prvomajski piknik. U kalendaru događanja na stranicama Grada Novigrada na ovom linku, pronaći ćete najavljena događanja.

-Za obitelj Cernogoraz 2023. godina bila je iznimno uspješna. Upravo na dan dodjeljivanja još jedne nagrade Valteru i Gianniju Cernogorzu, za najuspješnijeg sportaša i sportskog djelatnika 2023. godine prema odabiru Sportske zajednice Istarske županije, posjetili smo ih na novigradskoj streljani da provjerimo kako teku pripreme za nastup Giannija na ovogodišnjoj ljetnoj Olimpijadi u Parizu. Gianni nam je pokazao opremu koju koristi i pojasnio raspored uobičajenog treninga, a više detalja o streljani i Streljačkom društvu Gusar saznali smo od Valtera Cernogorza, poručuju iz Grada Novigrada i pozivaju da pogledate emisiju.

Foto Grad Novigrad anteo
Foto Grad Novigrad

Foto Gradska knjižnica Poreč

Porečkoj BOOKtigi se vesele i najmlađi: Pogledajte program za sve generacije

Foto IDS poreč

U Poreču IDS predstavio svoj program: „Idemo svojim putem i bit ćemo i dalje vajka svoji“